Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoricul sediilor instituţiilor constănţene După trei ani de lucrări, clădirea în care funcţionează CN ACN a fost dată în folosinţă în anul 1985

ro

23 Jun, 2014 00:00 1155 Marime text
Construcţia clădirii care serveşte astăzi ca sediu al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA s-a derulat pe o perioadă trei ani. După ce imobilul a fost proiectat de societatea Iptana Bucureşti, în iunie 1982, Centrala de Construcţii Hidrotehnice Constanţa a început executarea lucrărilor de construire. În luna iunie a anului 1985, a fost dat în folosinţă imobilul, având destinaţia de sediu al Administraţiei Canalului Dunăre-Marea Neagră, denumirea iniţială a Administraţiei Canalelor Navigabile, proprietarul Canalului Dunăre-Marea Neagră, cât şi investitorul general în construirea acestuia. Clădirea are o suprafaţă utilă de 6.914 metri pătraţi, suprafaţa construită fiind de 1.405,25 mp, servind funcţionării a 79 de birouri.
De-a lungul vremii, clădirea a fost ferită de evenimente care ar fi putut tulbura funcţionarea optimă a activităţii desfăşurate în incinta ei. Imobilul nu a fost afectat de inundaţii, incendii sau cutremure şi, de asemenea, nu au fost realizate nici expertize tehnice şi nici nu s-a intervenit la structura de rezistenţă. Nu au existat şi nici nu există litigii cu caracter revendicativ cu privire la imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa. Fiind construită relativ recent, clădirea nu a fost încă inclusă pe lista clădirilor de patrimoniu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii