Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii noi pe litoral Tiroliana, viitoarea atracţie pe plaja Modern (video)

ro

22 Jan, 2014 00:00 8551 Marime text
Constănţenii şi turiştii care vor ajunge pe litoral vor putea testa în sezonul estival, care va începe exact peste trei luni şi jumătate, un sport extrem de coborâre pe plajă. Cei curajoşi vor fi prinşi într-un ham de cablul de oţel şi vor ajunge pe plaja Modern în câteva clipe. Dar pentru această experienţă plină de adrenalină vor avea nevoie de un pic de curaj.
 
La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus proiectul „Amenajare tiroliană” de către SC Extreme Action Stunts SRL, în vederea emiterii acordului de mediu. Tiroliana urmează să fie amenajată în zona restaurant Zorile – Plaja Modern Constanţa.

Potrivit asociatului societăţii Extreme Action Stunts SRL, Gheorghiu Răzvan, tiroliana va avea 350 de metri şi va fi montată de la restaurantul Zorile spre digul de protecţie dintre cele două golfuri de pe plaja Modern, spre movila cunoscută sub numele de Pălăria lui Neagoe. „Este o instalaţie de coborâre prin forţa gravitaţiei. De cablul de oţel vor fi prinse mai multe hamuri de alpinism care vor permite coborârea”, a declarat Gheorghiu Răzvan. Acesta a mai spus că lucrările de montare a tirolienei vor începe e data de 1 mai.

„Această tiroliană va fi cea mai lungă tiroliana din România şi de pe ţărmul Mării  Negre şi cu cea mai mare viteză de coborâre pe cablu (aprox 10- 20 metri/secunda aprox 40- 70 km pe ora- valorile sunt aproximative deoarece depind strict de greutatea participantului). Distanţa cea mai înaltă la care participantul este suspendat deasupra solului este de 12 metri. Avantajele realizării acestui proiect sunt foarte mari deoarece se va ridica potentialul turistic al zonei prin oferirea de noi posibilităţi de distracţie atât constănţenilor, cât şi turiştilor care vin în număr mare pe această plaja, se vor crea  noi locuri de muncă pentru constănţeni, se va folosi o zonă care în prezent nu este exploatată fiind un teren viran, impactul asupra mediului va fi minim, toate structurile de susţinere a cablului fiind demontabile cât şi platformele de plecare-sosire”, ne-a mai povestit Razvan Gheorghiu, care este instructor de alpinism şi escaladă.

Cine este investitorul?
 
EXTREME ACTION STUNTS SRL a fost înfiinţată în anul 2013 cu sediul social în comuna Valu lui Traian. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociatul unic al societăţii este Răzvan Gheorghiu, născut în anul 1979 în Ploieşti, Prahova. Administratorul societăţii este Anca Gheorghiu, născută în 1984, în Constanţa. Ca domeniu principal de activitate sunt „alte activităţi recreative şi distractive”.










Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii