Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

ro

22 May, 2019 12:10 4305 Marime text
Compartimentului de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui”, din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța și-a deschis azi porțile.

La eveniment sunt prezenți directorul Spitalului Județean de Urgență Cătălin Grada, președintele CJC Horia Țuțuianu, Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța, dar și consilieri județeni.
 
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, lucrările de amenajare și dotare a compartimentului au fost realizate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și au avut o valoare totală de aproximativ 700.000 lei, din care aproximativ 500.000 lei alocați de Consiliului Județean Constanța.


 
UPDATE 3:

„Sunt bucuros să terminăm reabilitarea la acest compartiment, o zonă obligatorie pentru pacienții constănțeni. Cele 21 de paturi devin utilizabile după 1 iunie, când întra în vigoare contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Avem doi medici, 12 asistente, 8 infirmiere, patru brancardieri și 4 îngrijitoare. Costurile investiției au ajuns la 720.000 de lei. Nu exista încă cereri depuse, se pregătește protocolul,cum se va face practic selecția. Tratamentul va fi de maximum 21 de zile, un ciclu de tratament. Pacienți oncologi și afecțiuni nononcologice grave, stadii avansate, 75 la suta oncologici“, a punctat, la rândul său, Cătălin Grasa, directorul Spitalului Județean de Urgență Constanța.

UPDATE 2: 

„Am făcut toate demersurile pentru ca acest stabiliment să se deschidă. Sănătatea este una dintre prioritățile mele.  Mulțumesc celor de la Spitalul Județean pentru suportul acodat. Și ministrului Sorina Pintea pentru că a sprijinit hotărarea de Guvern. Vreau să îl felicit pe Cătălin Grasa pentru că făcut posibilă finalizarea acestui centru de paliație.Când vin vreau să văd pacienții cu zâmbetul pe buze, să le alintam suferința, pentru că această boala (se referă la cancer), nu iartă pe nimeni“, a declarat președintele CJC Horia Țuțuianu.

UPDATE: 1
 
La Casa Soarelui sunt 21 de paturi, 6 saloane la etaj și 6 la parter. Potrivit directorului Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa, la Casa Soarelui se vor asigura tratamente  doar pentru adulți, pe mai multe specialități. S-a renunțat, deocamdată la tratament, pentru copii.
Coordonatorul Centrul este medicul Angelica Lascu.

Pe lângă saloane sunt cabinetele medicale și cabinete pentru consiliere psihologică. Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a cerut angajaților ca comportamentul să fie adecvat îngrijirii unor persoane cu probleme de sănătate.

Pe lângă saloane sunt cabinetele medicale și cabinete pentru consiliere psihologică.
 
În curte au înflorit copacii-lalea, care au fost aduși și plantați de cei care au înființat centrul.




 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii