Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iata ce posturi s-au oferit la Bursa Generala a locurilor de munca (galerie foto)

ro

24 Apr, 2010 03:01 2080 Marime text
locuri_munca_des.jpgAproape două mii de constănţeni s-au îngrămădit ieri la sediul Universităţii Maritime Constanţa, unde s-a desfăşurat „Bursa Generală a locurilor de muncă" organizată de Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă Constanţa (AJOFM). Evenimentul s-a desfăşurat concomitent în Mangalia - la Casa de Cultură şi în Medgidia - la Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu".

cap_6.jpgLa eveniment au participat 39 de agenţi economici, care au pus la dispoziţie 1960 de locuri de muncă în diverse domenii, precum turism, construcţii, servicii, producţii şi agricultură. „Autoritatea Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa vine în întâmpinarea doritorilor de locuri de muncă care în acest moment poate fi considerată o sursă de salvare a 1960 de şomeri, cifra însumând locuri de muncă pentru domenii ca turism, agricultură, construcţii şi servicii. Ne-ar face plăcere ca aceste locuri de muncă să se ocupe toate, întâlnirea dovedindu-se eficientă şi oferind încrederea că în etapa următoare vom oferi locuri de muncă şi pentru alţi solicitanţi", ne-a declarat Emilia Murineanu, director adjunct al AJOFM Constanţa.

bursa_2010.jpgPersoanele doritoare să-şi găsească un loc de muncă sunt de părere că ofertele prezentate sunt mult prea puţine, iar condiţiile angajatorilor mult prea stricte. „Am venit aici să mă angajez, dar plec dezamăgit din cauza faptului că în orice domeniu îmi cere experienţă şi calificare. Vroiam să îmi găsesc un loc de muncă în domeniul hotelier, dar din păcate nu am experienţă şi nici un agent economic nu mi-a oferit şansa de a mă angaja şi în acelaşi timp de a învăţa", ne-a declarat Rareş Dumitru, 30 de ani.

Potrivit directorului adjunct de la AJOFM, Emilia Murineanu, numărul locurilor de muncă oferite este mult mai mic în raport cu numărul de şomeri. „Dacă aceste locuri de muncă s-ar ocupa în fiecare etapă, în mod categoric numărul şomerilor ar scădea simţitor", este de părere aceasta.

bursa_2010_1.jpgNumăr record de mangalioţi în căutarea unui loc de muncă

Şi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată ieri, la Casa de Cultură Mangalia, a fost o aglomeraţie fără precedent. Coordonatorul filialei locale a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Liliana Matei, ne-a declarat că, după foarte mulţi ani, mangalioţii s-au prezentat într-un număr record pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Iar pentru cele 316 joburi puse la bătaie de 23 de agenţi economici - cei mai mulţi din turism şi din Daewoo Mangalia - au fost selectaţi, în vederea angajării, 250 de localnici. „Cele mai multe locuri de muncă sunt cele de cameristă, ospătar, lucrător bucătărie, recepţioner şi vopsitor", ne-a spus Liliana Matei. La ora actuală, şomajul la nivelul Municipiului Mangalia a atins maximul ultimilor ani, 7,7%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii