Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:34 25 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furnizori internaţionali de echipamente şi servicii navale, la Europort România. Eveniment organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, CCINA Constanţa şi Ambasada Olandei (galerie foto)

ro

16 May, 2018 00:00 1715 Marime text
Tenis Club Idu Mamaia găzduieşte, în perioada 15-17 mai, cea de-a 12-a ediţie a Europort România, eveniment la care participă 57 de furnizori internaţionali de echipamente şi servicii navale în domenii ca automatizări, propulsie şi guvernare, electronice, comunicare şi navigaţie, echipamente de dragare, hidraulice, de punte, echipamente de siguranţă şi salvare, construcţii, reparaţii şi conversii de nave, servicii maritime, proiectare nave, protecţia mediului şi sisteme auxiliare.
 
Evenimentul este organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, cu sprijinul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi al Ambasadei Olandei la Bucureşti.
 
La inaugurarea evenimentului au fost prezenţi ambasadoarea Olandei - Stella Ronner-Grubacic, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României - Mihai Daraban, directorul CCINA Constanţa - Dănuţ Jugănaru, directorul general al CN APM Constanţa - Dan Nicolae Tivilichi, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ - Octavian Tărăbuţă, primarul municipiului Constanţa - Decebal Făgădău, Adrian Mihai - fost director general al Autorităţii Navale Române şi mulţi alţii.
 
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Ionel Minea a vorbit despre importanţa acestui eveniment care va amplifica relaţiile dintre România şi Olanda. Mai mult, oficialul de la Ministerul Transporturilor a vorbit şi despre importanţa strategică a Portului Constanţa.
 
„Evenimentul internaţional Europort România dovedeşte interesul pentru îmbunătăţirea cooperării dintre ţările noastre, pentru promovarea proiectelor industriale şi investiţioanale, cât şi pentru creşterea credibilităţii României pe pieţele externe. Sunt convins că această reuniune va permite participanţilor să identifice noi oportunităţi de dezvoltare şi de diversificare a cooperării economice şi a relaţiilor bilaterale din România şi ţările prezente la această expoziţie în domeniul infrastructurii, transportului şi schimbului de mărfuri. România oferă posibilitatea de transport, datorită poziţiei sale geostrategice, fiind un punct important între Europa şi Asia. În acest sens, am mizat pe poziţia strategică a Portului Constanţa la Marea Neagră. Datoria noastră este să valorificăm la maximum poziţia geostrategică a Portului Constanţa, prin creşterea tranzitului de mărfuri pe direcţiile est-vest, dar şi vest-est. Dezvoltarea activităţii Portului Constanţa reprezintă o prioritate pentru Ministrul Transporturilor, de aceea avem alocate sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii portuare“, a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Ionel Minea.
 
Europort România este o expoziţie maritimă ce reuneşte furnizori de echipamente navale şi servicii maritime din zece ţări: România, Olanda, Germania, Bulgaria, Turcia, Belgia, Italia, Polonia, USA, UAE. În cadrul acestei manifestări expoziţionale sunt expuse mostre şi prezentate cataloage ale produselor realizate de firmele expozante. Este un eveniment cheie pentru conducere, departamentele tehnic, cumpărări, tehnologic şi operaţional din şantierele navale, armatorii de nave maritime şi fluviale, off-shore, brokerii de nave, companiile de comercializare (echipamente navale), companiile de salvare, remorcaj şi servicii portuare, companiile de manipulare marfă, companiile de administrare a canalelor navigabile, autorităţi navale, căpitanii de port şi proiectanţi de nave.
 
Firmele specializate pe acest segment de piaţă au oportunitatea de a întâlni firme internaţionale care sunt interesate atât de vânzarea produselor pe care le produc, cât şi de stabilirea unor relaţii de colaborare pentru producerea unor astfel de echipamente în România.
 
CCINA Constanţa depune toate eforturile pentru a susţine această expoziţie, venind în întâmpinarea cerinţelor firmelor din domeniul naval şi aducând la Constanţa firme de renume mondial din acest domeniu de activitate. De altfel, expoziţia este singura de acest gen din România.
 
Evenimentul se adresează echipelor de management din şantierele navale, proprietarilor de nave maritime şi fluviale, companiilor de salvare, autorităţilor navale şi proiectanţilor de nave şi echipamente.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii