Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Functionari ai primariei "incompetenti, insensibili si nepoliticosi"

ro

06 Mar, 2008 00:00 1366 Marime text

In timp, anumiti lucratori ai Primariei Constanta au devenit adevarati stapani ai unui univers deformat si urat, care aplica legile sale, bazate pe incompetenta, insensibilitate si lipsa de politete, tuturor acelora care sunt nevoiti sa apeleze la serviciile lor.

Se spune ca omul este supus greselilor. Este o zicala folosita cu scopul de a intelege si corija natura umana. Asta nu presupune, insa, ca noi, cei care gresim mai des sau mai rar dupa putere, trebuie sa cumulam in acelasi timp o sumedenie de carente comportamentale. Sunt, insa, cativa privilegiati care produc si inmagazineaza erori si sunt remunerati din bani publici. Dramatica in aceasta ipostaza este din pacate pozitia celorlalti, a neinitiatilor, a celor multi, a cetatenilor. Ei sunt obligati sa accepte si "sa beneficieze" de competentele acestor reprezentanti ai autoritatii locale.

Lipsa de profesionalism

In situatia ingrata de a se adresa Primariei Constanta, se gaseste Helene Marinescu, o doamna aflata la varsta a treia. Impreuna cu nepotul sau, a solicitat acordarea de masuri reparatorii pentru casa si terenul de 580 mp, confiscate in perioada comunista. La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, primarul Radu Mazare a semnat dispozitia cu numarul 5948, prin care a acordat solicitantilor masuri reparatorii. Li s-a dat un teren in zona Baba-Novac - Energia, aflata intr-o puternica expansiune din punct de vedere imobiliar, plus o suma de 178.912 euro. Autoritatile erau obligate, conform legislatiei in vigoare, sa notifice in scris ambele parti, pentru a le acorda cate un proces verbal de punere in posesie. De altfel, chiar dispozitia semnata de catre primar prevede expres, prin art. 4 si 6, obligatia privind anuntarea ambelor parti. Dar functionarii care s-au ocupat de dosar l-au anuntat si i-au dat procesul verbal de punere in posesie doar lui Adrian Mandruta.

Impolitete si insensibilitate

Venerabila doamna, chinuita de o semipareza a piciorului drept, incearca in zadar sa obtina documentul care i se cuvine conform legii, cu atat mai mult, cu cat nepotul acesteia refuza sa colaboreze cu ea. "Parca asteapta sa mor. Chiar daca imi este ruda, este un om rau si periculos, care are la activ sapte ani de puscarie facuti pentru escrocherie. Nici nu mai stiu ce sa cred in legatura cu refuzul autoritatilor. Poate ca trebuie si eu sa dau ceva bani, asa cum se lauda el ca ar fi platit. Am fost peste tot, la serviciul juridic la Primarie, la domnul Octavian Diamandescu, la cadastru, la doamna Grosu, fara niciun rezultat. Doamna Grosu m-a si repezit, spunandu-mi sa o las in pace, ca sunt proprietara, ca nu am ce cauta la ea si ca nu am decat sa fac o reclamatie la juridic, in Primarie. Au fost incompetenti, insensibili si nepoliticosi. Mi s-a spus ca ar fi bine sa-l dau in judecata pe nepotul meu. Am fost si la un avocat, care mi-a promis ca se rezolva, dar ca ma costa 40 milioane de lei. Eu nu am o astfel de suma", se plange Helene Marinescu. Am incercat sa obtinem o declaratie privind acest caz si de la serviciul juridic din cadrul Primariei Constanta. Insa, oficialii au refuzat categoric sa poarte un dialog.

Scris de: {autor}Marian BANICA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii