Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familiile cu cel puțin trei copii ar putea primi o indemnizație lunară de la stat

ro

11 Jun, 2023 10:38 2131 Marime text
sursă foto - Pixabay.comUn proiect de lege a fost înregistrat la Parlament și presupune oferirea unei indemnizații de cel puțin un salariu minim pe economie familiilor cu trei sau mai mulți copii. 

Inițiativa încurajează și parteneriatele public-private pentru construirea de grădinițe și creșe și propune acordarea unei mese calde tuturor elevilor care frecventează învățământul de stat. 

Prima dintre acestea vizează persoanele care au în întreținere trei sau mai mulți copii în vârstă de până la 18 ani, acestora urmând să le fie acordată o indemnizație lunară neimpozabilă și nesupusă executării silite (cu excepția situației în care a fost acordată în mod necuvenit). Sumele propuse sunt:

 
  • echivalentul unui salariu minim pe economie pentru trei copii;
  • 1,5 salarii minime nete pentru cei care au patru copii;
  • două salarii minime nete pentru cinci copii;
  • 2,5 salarii minime nete pentru șase sau mai mulți copii.
Pentru a se putea oferi acest ajutor, părinții sau întreținătorii trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliul în România, iar copii aflați în îngrijire să fie înscriși într-o unitate de învățământ după vârsta de trei ani. 

O altă măsură propusă vizează construirea și modernizarea creșelor și grădinițelor în sistem public-privat. Pentru aceasta, proiectul prevede posibilitatea concesionării terenurilor aferente pe o perioada de 49 de ani, scutirea de impozit pe o perioadă de cinci ani a firmelor implicate în aceste parteneriate și asigurarea utilităților de la bugetele locale.

Citește și:
Codul Muncii modificatPărintele singur nu mai poate fi obligat să lucreze tură de noapte
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii