Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentele pentru obținerea banilor pentru proceduri de fertilizare se vor putea încărca într-o platformă digitală dedicată

ro

23 Jul, 2023 10:02 1223 Marime text
 foto: Pixabay Mai nou, persoanele care își doresc să obțină vouchere în valoare de 15.000 de lei acordate în cadrul programului pentru creșterea natalității vor putea transmite online actele necesare nu doar prin e-mail, ci și printr-o platformă digitală dedicată, potrivit unui ordin al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) oficializat la finele săptămânii.

Contractul de acordare a voucherelor se poate semna olograf sau prin semnătură electronică calificată. Totuși, pentru a se putea aplica măsura apărută recent e nevoie ca autoritățile să operaționalizeze platforma digitală amintită, nefiind avansat niciun termen oficial în acest sens. Ordinul MFTES 20.565/2023, care a intrat în vigoare, are ca scop modificarea normelor de aplicare a Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității, așa cum este numit, în mod oficial, programul prin care persoanele interesate pot cere 15.000 lei de la stat pentru proceduri de fertilizare.

„Solicitanții trebuie să depună dosarul complet la MFTES, online, la adresa natalitate@mfamilie.gov.ro sau prin Platforma digitală, fiind interzisă dubla depunere a cererii de înscriere”, scrie acum în normele de aplicare a programului. 

Totodată, prin ordinul de față se introduce în norme, pentru că anterior lipsea, o definiție a solicitantului. Astfel, potrivit documentului, definiția solicitantului este: “cuplurile și femeile singure infertile (cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare FIV şi reproducere umană asistată medical, angajat sau colaborator al unității sanitare partenere), care depun cererea de înscriere în Program și care îşi mențin această calitate până la momentul în care sunt declarate eligibile de către Comisia de evaluare”. De asemenea, se stabilește faptul că, în cazul în care solicitantul are dosarul incomplet, Comisia de evaluare îl notifică o singură dată, iar dacă acesta nu depune actele solicitate în cel mult 15 zile calendaristice, autoritățile îl declară respins.

Citește și:
Cererile pentru banii de la stat pentru proceduri de fertilizare se vor depune începând cu 1 decembrie. Iată lista documentelor


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii