Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discounterul PROFI a murit. Trăiască magazinele de proximitate PROFI!

ro

14 Feb, 2012 00:00 2208 Marime text
profi.jpgA fost doliu pe piaţa de retail. Drapate în negru, toate cele 107 unităţi PROFI şi-au încetat ieri activitatea ca magazine discount. Dar o nouă zi aduce noi perspective

Astăzi, cele 107 unităţi se vor deschide în culori vii, ca magazine de proximitate ale României secolului XXI. „S-a schimbat mediul de afaceri în retail, iar graniţele dintre magazinele de discount, supermarketuri şi hipermarketuri au devenit tot mai incerte, fiecare dintre aceste categorii împrumutând din metodele şi atracţiile celorlalte, cu accent pe confort, calitate şi comoditate", a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI Rom Food. În acest context, era necesar să fie adoptat un nou concept. „Schimbarea cere inovaţie, iar noile magazine PROFI au acceptat provocarea şi au ieşit la înaintare cu un nou concept de proximitate, care oferă toate aceste calităţi, menţinând totodată unele dintre cele mai mici preturi de pe piaţă", a explicat Pawel Musial. Se anunţă un an bogat pentru retailer. Reţeaua urmează să deschidă cel puţin 25 de noi magazine în 2012, menţinându-şi astfel poziţia din topul retailului românesc. De precizat că schimbările s-au petrecut treptat, pe parcursul ultimilor doi ani, iar cei care nu au vizitat magazinele PROFI în acest timp vor descoperi cu surprindere, chiar în apropierea casei, un nou tip de magazine, mai bune. Aspectul de „magazie" a rămas de domeniul trecutului, susţin reprezentanţii noilor magazine PROFI, locul lui fiind luat de un design atractiv, iar legumele şi fructele, precum şi produsele de panificaţie şi de grill sunt acum prezentate apetisant, făcând experienţa cumpăratului mai uşoară şi mai plăcută. Retailerul este pregătit, în cele mai multe dintre cazuri, să facă faţă solicitărilor venite din partea clienţilor 24 de ore din 24. Pentru a asigura un plus de confort, multe dintre magazinele din întreaga ţară funcţionează în regim non-stop, cu angajaţi cu o atitudine prietenoasă şi mai bine pregătiţi, mai declară reprezentanţii PROFI.

Preţuri mici, mult mai multe produse şi majoritatea autohtone

Clienţii pot fi siguri că la PROFI vor găsi cu precădere produse autohtone şi astfel pot contribui la susţinerea economiei româneşti. Varietatea produselor a sporit, iar gama a crescut de la 1.500 la aproape 5.000 de produse, dintre care mai bine de 90% provin din România. „Ne-am epurat şi ne-am reorganizat stocurile, astfel încât să venim cu adevărat în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, susţinând totodată economia românească prin încurajarea cu prioritate a producătorilor locali", a precizat Pawel Musial. La casă nouă se poartă, cum este şi firesc, produse noi. „Schimbarea stocurilor s-a încheiat cu ocazia recentelor lichidări de iarnă, astfel încât, începând de mâine (n.r. astăzi), nu vom mai furniza decât noile sortimente, îmbunătăţite". De menţionat că aprovizionarea magazinelor PROFI se face centralizat, prin depozitul de la Cluj. Sistemul de fidelizare prin intermediul cardurilor PROFI există şi el cu un singur scop - pentru a permite cunoaşterea nuanţată a preferinţelor clienţilor. Întreaga strategie, bine conturată de retailer, conduce la formarea unei oferte precise cu ajutorul căreia magazinele PROFI menţin volume ridicate de vânzări chiar şi în condiţiile scăderii nivelului de trai. O veste bună pentru clienţi este că acest sistem permite reducerea considerabilă a costurilor, astfel încât magazinele PROFI pot menţine preţurile scăzute şi să ofere în permanenţa promoţii. Unele dintre economiile făcute de noul PROFI se întorc la consumatori sub forma de angajament social. Este şi cazul programului „PROFI te premiază!", prin intermediul căruia 200 de şcoli au fost dotate cu laboratoare IT complete şi videoproiectoare în 2011. Programul derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului se va amplifica în acest an în avantajul unui număr sporit de şcoli.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii