Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Companii de renume regional, naţional şi chiar internaţional Branduri constănţene cu numele proprietarilor în spate

ro

15 Feb, 2014 00:00 3509 Marime text
Cofetăria Silvian, restaurantul Balada Nej, tenis club IDU, hotelul Iaki sunt doar unele din afacerile de succes din Constanţa, care au împrumutat numele proprietarilor sau cel al copiilor acestora.
 

Maestrul cofetar Silvian Miron şi-a împrumutat prenumele său cofetăriei îndrăgite de constănţeni - Silvian. Aici pot fi găsite coşuri cu flori, fluturaşi, flori şi torturi - toate din ciocolată neagră şi albă, prăjituri pentru toate gusturile. Silvian Miron a devenit cunoscut după ce a realizat sculpturile şi rochiile de ciocolată, dar şi bustul Regelui Carol, pentru care a folosit 64 de kilograme de ciocolată. Maestrul a primit în 2008, la Frankfurt, Oscarul cofetarilor - Trofeul Arch of Europe. În 2008, Silvian Miron a inaugurat la Constanţa Atelierul de Ciocolată, unde copiii pot deveni pentru o zi ciocolatieri.
 
Restaurantul „Balada Nej” aparţine lui maestrului bucătar Nicolae Nejloveanu. Tot el deţine şi Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Artă Culinară”, care organizează cursuri de calificare pentru cei care activează în domeniul turismului, în vederea obţinerii calificărilor necesare.
 
Societatea de panificaţie „Dobre şi Fii” este afacerea de familie a consilierului local al Consiliului Local Municipal Constanţa, fiul său – Mircea Titus Dobre, este deputat PSD.
 
Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” poartă numele celui mai mare fotbalist din istoria României, constănţeanul Gică Hagi. Acesta deţine în Mamaia şi hotelul de patru stele „Iaki”, a cărui denumire vine de la prenumele copiilor „Regelui”, Ianis şi Kira.
 
Observatorul de fotbal de nivel A Marcel Lică, fost arbitru internaţional, fost jucător şi preşedinte la FC Farul, are în Constanţa un complex sportiv, „Eden Club”, numit astfel după fiul său cel mare, Eden Valentin, în prezent antrenor de tenis în SUA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii