Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va conduce DSP Constanţa? Ce spun Marius Enescu şi Ioan Tofolean despre o posibilă numire la cârma direcţiei

ro

13 Jan, 2013 22:00 5347 Marime text
DSP.jpgDr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, deocamdată nu şi-a dat demisia din funcţia ocupată, după ce a fost învinuit de ministrul Eugen Nicolaescu de incompetenţă şi aroganţă. „Voi lua o decizie în cel mai scut timp", a precizat, ieri, dr. Constantin Dina.

Întrebarea care îi preocupă pe mulţi este „Cine va ocupa postul de şef la DSP Constanţa?". Săptămâna trecută, liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir a declarat că nici fostul şef al DSP Constanţa, dr. Marius Enescu, nici fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Ioan Tofolean, nu doresc postul dr. Constantin Dina. Dar ce spun cei doi medici despre o posibilă numire pe funcţia de director al DSP Constanţa? „Nu cred că este cazul. A fost o discuţie, care nu s-a concretizat. Să vedem însă ce spune legislaţia. În principiu, eu nu aş vrea să părăsesc lumea medicală. Dar orice problemă rămâne deschisă şi se poate discuta", a precizat dr. Ioan Tofolean. Rezervat în declaraţii a fost şi dr. Marius Enescu. „Atâta vreme cât doctorul Dina este pe post, aceste probleme nu trebuie discutate. Îmi pare rău însă că unele proiecte demarate pe timpul când eram directorul DSP, ca spre exemplu cel al Spitalului Regional, nu s-au concretizat.

DSP_Constantin_Dina_04.jpg Indiferent cine va veni pe post, m-aş bucura dacă aceste proiecte vor fi continuate", a menţionat dr. Marius Enescu. Revenind la cele declarate de liderul peneliştilor constănţeni, Gheorghe Dragomir, acesta a menţionat că va înainta, în două săptămâni, ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, propunerea PNL pentru postul de director al DSP Constanţa. Reamintim că săptămâna trecută, ministrul Eugen Nicolaescu, a cerut demisia dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, acuzându-l de incompetenţă şi aroganţă. Potrivit dr. Constantin Dina, directorii de spitale constănţene şi-au exprimat nemulţumirea vis-a-vis de decizia luată de Ministerul Sănătăţii care a luat decizia de a modifica programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în spitale. „Dezavuez complet asemenea atitudini. I-am cerut directorului DSP Constanţa să-şi dea demisia pentru incompetenţă şi pentru modul arogant în care s-a raliat unor atitudini complet străine cetăţeanului", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu. Conform ministrului, sistemul sanitar românesc s-a dezumanizat. „Sistemul trebuie să fie prietenos cu omul în suferinţă. Cetăţeanul trebuie să aibă în permanenţă legătură cu familia sau cu cei care au grijă de el", a explicat Nicolaescu. Ministrul Sănătăţii a atras atenţia managerilor de spitale că trebuie să respecte actul normativ care transpune în fapt legislaţia europeană.

Ordinul care a stârnit controverse

În luna decembrie, Ministerul Sănătăţii a reglementat, unitar, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. Conform documentului, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 15.00 - 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 10.00 şi 20.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii