Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât ar costa să vinzi cărţi, flori şi alte bunuri în diferite zone din Constanţa, staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă (document)

ro

03 Nov, 2016 00:00 2053 Marime text
Unul dintre articolele „Proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017 se referă la „Taxe administrate de Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat“ (anexa 8). Vom face referire în cele ce urmează la două articole din capitolul „Taxe administrate de Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat“, şi anume „Taxe locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa“ (anexa 8, articolul 6) şi „Taxe locale pentru utilizarea locurilor publice în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă“(articolul 7, anexa 8).
 
Potrivit articolului „Taxe locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa“, zonele de comerţ din oraş au fost împărţite în două sectoare: zona A şi zona B. Din zona A fac parte: strada Ştefan cel Mare, Gara Constanţa, Kaufland, Casa de Cultură, Delfinariu, Peninsula, Portul Tomis, faleza Cazino, zonele din jurul pieţelor şi parcurilor, zona Spitalului Judeţean Constanţa, bulevardul Tomis, bulevardul Mamaia, bulevardul 1 Mai, şoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul Ferdinand. Din zona B fac parte restul zonelor neincluse în zona A.
 
Astfel, pentru comercializarea de carte, presă şi vederi în zona A, comercianţii vor achita 1,50 de lei pe mp pentru o zi, iar pentru zona B - 1 leu. Cine va comercializa lozuri în plic şi alte jocuri de noroc va achita 7,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A, iar pentru zona B - 6 lei. Pentru comercializarea florilor în zona A, comerciantul va scoate din buzunar 3,50 de lei pe mp pe zi, iar pentru zona B - 3 lei.
 
Comercializarea legumelor şi fructelor în zona A costă 5,50 de lei pe mp pentru o zi, iar pentru zona B - 4,50 de lei pe mp pentru o zi. Comercializarea mărţişoarelor, a felicitărilor şi a altor produse specifice sărbătorilor tradiţionale costă în zona A 1,50 de lei pe mp pe zi, iar în zona B - 1 leu.
 
Amplasarea de utilaje specializate (aparate, vehicule) pentru producerea şi comercializarea de produse specifice alimentare va costa 12 lei pe mp pe zi - în zona A şi 10 lei pe mp pe zi - în zona B. În ceea ce priveşte activităţile cu caracter social/cultural/sportiv (târguri, expoziţii, campanii medicale, spectacole, festivaluri, exclusiv organizare de nunţi, botezuri), preţurile diferă, ţinând cont de zona A sau B. Astfel, activităţile cu caracter social/cultural/sportiv cu desfăşurarea de activităţi comerciale, inclusiv cu alimentaţie publică, costă, pentru zona A - 3,50 de lei, iar pentru zona B - 2,50 de lei. Desfăşurarea campaniilor promoţionale în zona A costă 4 lei pe mp pe zi, iar în zona B - 3,50 de lei. Ocuparea domeniului public cu autovehicule scoase spre vânzare costă la fel pentru ambele zone: pentru autoturisme - 2 lei pe mp pe zi, pentru autocamioane - 4 lei pe mp pe zi, pentru autofurgonete - 4 lei pe mp pe zi, pentru remorci - 4 lei pe mp pe zi.
 
Amplasarea de echipamente tehnice, instalaţii, cabine, puncte de racord şi/sau distribuţie aferente utilităţilor (apă-canal, electricitate, gaze, comunicaţii şi altele asemenea) va costa 2 lei pe mp pe zi pentru ambele zone. Depozitarea de materiale diverse şi ambalaje aferente agenţilor economici - 1,50 de lei pe zi pentru ambele zone. Depozitarea accidentală de materiale de construcţii (alei, străzi, trotuare) - 1 leu pe mp pe zi pentru ambele zone.
 
Organizarea de şantier în baza autorizaţiei de construire, a cererii şi a schiţei aprobate pentru perioada solicitată de beneficiar - 1 leu pe mp pe zi pentru ambele zone. Ocuparea domeniului public cu panouri publicitare fixe şi mobile, casete publicitare, stopere, alte mijloace (cu achitare anticipată, lunară şi/sau pe perioade determinate conform solicitării beneficiarului prin cerere şi schiţă aprobate) atunci când acestea sunt inscripţionate cu afiş publicitar - 2 lei pe mp pe zi pentru ambele zone.
Taxe locale pentru utilizarea locurilor publice în Mamaia şi Satul de Vacanţă
În ceea ce priveşte taxele locale pentru utilizarea locurilor publice în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, precizăm că din zona A fac parte Satul de Vacanţă, zona cuprinsă între hotelul Malibu şi hotelul Alcor, zona Nord (Summerland), iar din zona B - zona cuprinsă între Tabăra Nord şi Camping Turist, zona malului lacului Siurghiol. Spre exemplu, cei care comercializează cărţi, presă, vederi şi altele asemenea vor scoate din buzunare 1,50 de lei pe zi pentru zona A şi 1 leu pe mp pe zi pentru zona B. Pentru comercializarea lozului în plic şi a altor jocuri de noroc, vânzătorii vor scoate din buzunare 13 lei pe mp pe zi pentru zona A şi 12 lei pentru zona B.
 
Realizarea şi comercializarea produselor de artizanat, pictură şi altele asemenea costă 1,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A şi 1 leu pe mp pe zi pentru zona B. Comercianţii de flori, fructe şi legume vor achita 5,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A şi 4,50 de lei pe mp pe zi pentru zona B. Cei care comercializează obiecte religioase vor scoate din portmoneu 1,50 de lei pe mp pe zi pentru zona A şi 1 leu pe mp pe zi pentru zona B.
 
Ocuparea temporară a domeniului public cu panouri publicitare, stopere, alte mijloace de reclamă (cu achitare anticipată, lunară şi/sau pe perioade determinate conform solicitării beneficiarului şi cererii şi schiţei aprobate), atunci când acestea sunt inscripţionate cu afiş publicitar, costă 2 lei pe mp pentru ambele zone. Ocuparea temporară a domeniului public cu panouri publicitare, stopere, alte mijloace de reclamă (cu achitare anticipată, lunară şi/sau pe perioade determinate conform solicitării beneficiarului şi cererii şi schiţei aprobate), atunci când acestea nu sunt inscripţionate cu afiş publicitar - 1,50 de lei pe mp pentru ambele zone. Ocuparea domeniului public cu active proprietate privată a diverşilor agenţi economici (unde se desfăşoară activitate economică) pentru care nu există titlu de proprietate sau concesiune pe teren - 3 lei pe mp pe zi pentru ambele zone. Ocuparea domeniului public cu active proprietate privată a
diverşilor agenţi economici (unde nu se desfăşoară activitate economică) pentru care nu există titlu de proprietate sau concesiune pe teren - 1 leu pe mp pe zi pentru ambele zone.
 
În secţiunea „Documente” puneţi consulta cele două articole la care facem referire în articol: „Taxe locale pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa“ (anexa 8, articolul 6) şi „Taxe locale pentru utilizarea locurilor publice în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă“ (articolul 7, anexa 8).

Ti-a placut articolul?

Comentarii