Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se opreşte furnizarea agentului termic în Constanţa. Liviu Popa, directorul RADET Constanţa, anunţ important

ro

11 Apr, 2018 00:00 6384 Marime text
RADET Bucureşti opreşte furnizarea energiei termice în locuinţele din capitală începând cu 10 aprilie. Decizia vine după ce, în ultimele zile, temperaturile în Bucureşti au depăşit 20 de grade pe timpul zilei.
 
RADET Constanţa nu ia însă în calcul oprirea furnizării energiei termice, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile de întrerupere a alimentării cu căldură a consumatorilor. „Deocamdată nu vom demara procedura de oprire a furnizării energiei termice sub formă de încălzire în municipiul Constanţa. Potrivit articolului 10 din contractul încheiat între furnizorii de utilităţi şi consumatori, ca să fie demarată sistarea alimentării cu căldură a consumatorilor este necesar ca media temperaturilor nocturne, trei nopţi consecutive, să fie de +10 grade. Deocamdată, la Constanţa nopţile sunt reci. Spre exemplu, duminică noaptea au fost +5 grade. Mai mult decât atât, nu avem nicio solicitare de la asociaţiile de proprietari de a opri furnizarea căldurii în locuinţele constănţenilor“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Liviu Popa, directorul general al RADET Constanţa.
 
În plus, acesta a precizat că, pentru oprirea încălzirii, regia ia în calcul şi prognoza meteo pentru următoarea perioadă, care trebuie să fie în creştere. Ulterior, după oprirea furnizării energiei termice în locuinţele din Constanţa, regia va continua să furnizeze energie termică sub formă de apă caldă de consum către toţi consumatorii, non-stop.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii