Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa locurilor de muncă, publicitate gratuită pentru firme De ce s-a organizat la restaurantul lui Terzi. Cine achită nota de plată? (galerie foto)

ro

20 Apr, 2013 00:00 4944 Marime text
Cora, Metro, Zip Escort, Xenoti, Argus, Şantierul Naval Constanţa, Daewoo-Mangalia Heavy Industries, La Fattoria, ABC Val, GSP, Moara Veche şi mulţi alţi agenţi economici au fost prezenţi, ieri, mai mult pentru a-şi face publicitate gratuită, la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de AJOFM Constanţa. Câteva sute de constănţeni, de toate vârstele, au luat cu asalt Terasa Colonadelor, care a găzduit evenimentul, în speranţa că-şi vor găsi un loc de muncă.

Şomerii constănţeni au avut la  dispoziţie 1.442 de locuri de muncă. Constănţenii au putut sta de vorbă cu 65 de angajatori, care au venit cu oferte de angajare în domeniul industriei hoteliere, industriei alimentare, construcţiilor, comerţului, transporturilor, pazei şi protecţiei. Pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile 96 de locuri de muncă, restul restul fiind pentru cei cu studii medii şi profesionale. Cele mai căutate meserii pentru cei care au făcut o facultate sunt cele de inginer, consilier financiar, economist sau inspector de asigurări. În privinţa persoanelor care au absolvit cel mult liceul, se caută muncitori necalificaţi, confecţioneri de îmbrăcăminte, agenţi de securitate şi operatori. Evenimentul s-a desfăşurat la restaurantul Terasa Colonadelor. Directorul AJOFM Constanţa, Carmen Răducu, a motivat alegerea făcută, prin spaţiul generos şi accesibilitatea atât pentru angajatori, cât şi pentru constănţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „Am vrut să organizăm Bursa la Casa de Cultură sau la Palatul Copiilor, dar conducerea celor două instituţii nu au putut să ne pună la dispoziţie atâtea mese şi scaune”, a declarat Carmen Răducu. Fiind întrebată, cât a plătit pentru organizarea Bursei locurilor de muncă la restaurantul din buricul târgului, care aparţine cunoscutului om de afaceri Nicolae Terzi, oficialul AJOFM a precizat că este gratis. „Dacă depăşim ora 14.00, vom plăti 100 de lei pe oră”, a spus Carmen Răducu. Reamintim că la Constanţa rata şomajului este de 4,6%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii