Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baghete, pâine cu semințe, cu ceapă sau cartofi Constănţenii, aşteptaţi cu bunătăţi la „Sărbătoarea Pâinii la cora“ (galerie foto)

ro

29 May, 2014 00:00 3454 Marime text
Pentru al treilea an consecutiv, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, la hipermarketurile cora se desfăşoară evenimentul „Sărbătoarea Pâinii la cora“. La cora Brătianu, evenimentul se află la prima ediţie, deoarece hipermarketul a fost inaugurat pe data de 25 iunie 2013.

Scopul manifestării este de a impulsiona vânzările la pâine și de a-i convinge pe constănţeni să cumpere specialități bazate pe acest preparat. Astfel, preferințele cumpărătorilor se mută, încet, dar sigur, de la franzelă, la tipuri de pâine mai elaborate, precum baghetele, pâinea cu semințe, cu cartofi, cu bere sau cu ceapă. Categoria baghetelor a înregistrat o creștere de 12% în 2013, față de 2012, în timp ce preparatele obişnuite, precum franzela sau pâinea rotundă, au avut o creştere de 3,2% la vânzări. În ceea ce privește vânzarea totală de pâine, cora a înregistrat o creștere de 19% în 2013 față de anul precedent. „Ne aflăm deja la a treia ediție a acestei minunate sărbători, care a ajutat clienții cora să descopere specialități savuroase, pregătite în cuptoarele proprii de brutarii noștri. Anul acesta, Sărbătoarea Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului cora, pâinea vrac, pâini speciale cu semințe, pâini grecești - rețete unice pe piață, pâini franțuzești și pâini italiene“, a declarat Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR cora România.

Ce feluri de pâine puteţi găsi la cora

Următoarele tipuri de pâine pot fi achiziţionate de constănţeni la cora: pâine vrac, Pâinea brutarului cora, pâine cu seminţe, pâine grecească, pâine franţuzească. Prima este o pâine la metru, după principiul „îți alegi cât poți duce“. Este ideală pentru un picnic și pentru evenimente în aer liber, asezonându-se perfect cu garniturile. Pâinea brutarului cora are gustul desăvârșit al pâinii de odinioară, fiind coaptă pe vatră, aşadar, faptul că este atât de apetisantă se datorează metodelor tradiționale de producție.  Pâinile speciale cu semințe sunt o simfonie de arome și gusturi, iar pâinile grecești sunt produse după rețete autentice din Grecia, din făină fină de grâu dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome și texturi unice. Aceste rețete se găsesc momentan numai la magazinul cora. Pâinile franțuzești sunt coapte pe vatră, au o coajă crocantă, iar procesul de fermentare le conferă un gust unic. Pâinile italiene sunt produse după o tehnologie laborioasă, presupunând timpi lungi de odihnă și de dospire, pentru a obține savoarea caracteristică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii