Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatile locale infrunta iarna cu corturi gonflabile

ro

21 Dec, 2009 05:31 6016 Marime text
corturi.jpgÎntr-o perioadă în care cele mai folositoare utilaje sunt doar cele de deszăpezire, municipalitatea a acordat, potrivit anunţului de atribuire numărul 97215 din 18 decembrie a.c., un contract de 65.050 de lei, fără TVA, societăţii SC Branic SRL, pentru achiziţionarea a trei corturi gonflabile.

De altfel, societatea a mai fost desemnată câştigătoare, în urmă cu aproximativ o lună, a unei licitaţii referitoare la achiziţionarea unui dig mobil, pentru care primăria a plătit 92.125 de lei.

Municipalitatea a ales oferta celor de la Branic SRL din cele două pe care autoritatea contractantă le-a primit până la data limită de depunere a ofertelor, 2 decembrie. Din evaluările inspectorilor de la Inspectoratul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei, suma maximă pe care aceştia ar fi fost dispuşi să o plătească se ridica la 69.164,12 de lei.

În urmă cu aproape o lună, la momentul în care ne-am interesat care va fi utilitatea celor trei corturi care urmează a fi achiziţionate, şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă ne-a declarat că acestea vor fi folosite în special pentru comunitatea mai puţin privilegiată a Constanţei.

După cum ne-a declarat şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Ştefan Taran, necesarul minim al autorităţilor locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe zone aglomerate din oraş, ar fi de 12 corturi. „Vom folosi corturile pentru sinistraţi, pentru cei care rămân fără case în urma unor dezastre naturale, explozii", a subliniat, în urmă cu o lună, şeful Taran. Acesta a mai adăugat că, pe lângă utilizarea lui pentru locuitorii afectaţi de dezastre naturale, mai are şi alte utilităţi, de exemplu, pe timpul verii se poate monta în diferite zone aglomerate ale oraşului. De asemenea, mai pot fi folosite pentru strângerea de produse alimentare şi obiecte pentru sinistraţii din alte zone ale ţării, aşa cum s-a şi întâmplat în urmă cu trei ani. Autorităţile locale s-au gândit la încă o utilitate a corturilor pe care le-au achiziţionat: pe timpul iernii, la temperaturi extrem de scăzute, cum sunt cele de acum, oamenii străzii vor beneficia de un adăpost şi de un pic de căldură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii