Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:29 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, pacienți! Cum funcționează Spitalul Județean Constanța de 1 Decembrie. Care este situația stocului de medicamente

ro

01 Dec, 2021 00:00 1169 Marime text
  • În minivacanța de 1 Decembrie, activitatea medicală din spitale nu va fi afectată. 
  • Stocurile de medicamente, dar și de echipamente de protecție și dezinfectanți sunt suficiente pentru această perioadă.  
Veste bună pentru constănțeni, dar și pentru toți cei ce se vor regăsi în situația de a avea nevoie de sprijin medical astăzi!

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța dă asigurări că activitatea medicală nu va fi afectată în ziua de 1 Decembrie!
 
Minivacanța de 1 Decembrie va veni totuși cu anumite schimbări cu privire la activitatea cabinetelor din cadrul Ambulatoriului de Specialitate și ale Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari. Acestea vor fi închise, urmând a-și relua activitatea pe data de 2 decembrie 2021.   
 
În ceea ce privește activitatea spitalelor, aceasta nu va fi afectată, spune conducerea SCJU Constanța. Toate liniile de gardă vor fi asigurate. Nici gărzile la domiciliu nu vor avea activitatea suspendată.
 
Pacienții vor fi preluați non-stop în cadrul Unității Primiri Urgențe (UPU), conform reglementărilor aflate în vigoare. Vor fi triați epidemiologic și li se vor acorda îngrijirile medicale necesare.
 
De asemenea, stocurile de medicamente, dar și de echipamente de protecție și dezinfectanți sunt suficiente pentru această perioadă, potrivit sursei citate.
 

„Activitatea medicală nu va fi afectată în minivacanța de 1 Decembrie, urmând să se desfășoare normal, la SCJU Constanța. În cadrul Unității Primiri Urgențe, pacienții vor fi preluați non stop, investigați și, după caz, spitalizați. Vă reamintim că preluarea pacienților în UPU se face conform reglementărilor în vigoare“, au precizat reprezentanții spitalului, prin intermediul unui comunicat de presă.

 
 
Conform sursei citate, se efectuează triajul epidemiologic pentru toți pacienții care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe, indiferent de mijloacele cu care sunt aduși, respectiv prin Serviciul de Ambulanță Județean, Serviciul Medical de Urgență, Reanimare și Descarcerare sau mijloace proprii.
 
 

Totodată, dat fiind specificul zilelor libere și experiența din anii anteriori, cadrele medicale sunt pregătite să preia un flux crescut de pacienți, spun reprezentanții SCJU.
 
 

„Zona de triaj epidemiologic este situată în afara UPU, în modulele special amenajate în imediata apropiere a Unității Primiri Urgențe iar cadrele medicale sunt pregătite pentru preluarea unui flux crescut de pacienți, în condiții de maximă siguranță“, se arată în informațiile oficiale.

 
 

„Conducerea SCJU a luat toate măsurile astfel încât atât Unitatea Primiri Urgențe, cât și secțiile SCJU să dispună de toate cele necesare și să poată prelua toți pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale“, au mai precizat oficialii spitalului.

 
Astfel, aceștia au explicat că a fost asigurat un stoc suficient de medicamente dar și de echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și că vor fi asigurate toate liniile de gardă.
 

„Nu vor fi afectate de zilele libere nici gărzile la domiciliu, astfel încât toți pacienții care vor ajunge la SCJU vor beneficia de investigațiile necesare și tratamente eficiente“, au dat asigurări reprezentanții unității medicale.

 
Nu în ultimul rând, aceștia au mai precizat că vor fi închise Ambulatoriul de Specialitate și  Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari, aceste unități urmând să își reia activitatea mâine, 2 decembrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Pixabay
 
Citește și:
 
O clinică din Constanța, dată în judecată: Judecătorii de la Tribunal s-au pronunțat în dosarul în care medicii sunt acuzați că ar fi uitat o bucată de fașă într-un pacient, după operație

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii