Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 08 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete deschise se ocupă de înmormântarea minorului din Făclia decedat într-un accident rutier

ro

21 Aug, 2018 00:00 1493 Marime text
Reprezentanţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL şi ai Asociaţiei Suflete deschise au răspuns apelului postat de o femeie din Mangalia, pe reţele de socializare, pentru ajutorarea familiei care nu are bani pentru înmormântarea copilului lor de 14 ani din Făclia, mort în accidentul de vineri.
 
Pe băiatul decedat îl chema Iulian Vasile Catea şi avea 14 ani. Avea un frate geamăn şi o soră de 8 ani. Provine dintr-o familie foarte nevoiaşă. „Întrucât familia îndurerată nu are telefon, iar preotul paroh al bisericii din Făclia nu a răspuns la telefon, am luat legătura cu IPS Teodosie. Înaltpreasfinţia Sa l-a căutat personal pe preotul din Făclia şi, pentru că acesta nu a fost de găsit, l-a delegat pe preotul Lupu Mihail, din Cernavodă, să se ocupe de organizarea şi slujba de înmormântare, de parastase şi de celelalte slujbe de pomenire. Părintele Lupu s-a deplasat duminică în localitatea Făclia, la familia Catea, el fiind cel care ne-a pus în legătură cu o bună creştină, o femeie cu suflet mare, Grety Mişu, care s-a ocupat personal de cumpărarea sicriului şi a tuturor celor necesare înmormântării. A fost ajutată cu alimente şi de mulţi alţi oameni, înduioşaţi de tragedia familiei Catea. Împreună cu doamna Grety şi alţi buni samariteni, ne vom strădui să acordăm ajutor în continuare familiei greu încercate“, au transmis reprezentanţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL şi ai Asociaţiei Suflete deschise. Înmormântarea va avea loc astăzi.
 
Reamintim că un accident rutier soldat cu o victimă a avut loc pe 17 august, pe DN 22C, la intrare în localitatea Făclia, dinspre Saligny. Poliţiştii au transmis că un autoturism a accidentat un biciclist în vârstă de 14 ani, care n-ar fi acordat prioritate de trecere. Biciclistul a decedat.
 
Iată ce spun poliţiştii: „Biciclistul a ieşit în DN de pe un drum de pământ, din stânga conducătorului auto, fără a se asigura. Băiatul a fost lovit de un autoturism BMW de culoare neagră, cu număr de înmatriculare de Constanţa. În urma impactului, maşina a ricoşat şi în parapetul de pe marginea drumului, iar bicicleta a fost aruncată peste parapet, în iarbă.
Autoturismul marca BMW era condus de un tânăr de 21 de ani. Acesta mergea pe DN 22C, dinspre Cernavodă către Constanţa, şi, ajungând la km 9, a surprins şi accidentat un biciclist, care a ieşit în drumul naţional de pe un drum de pământ, din stânga conducătorului auto. În urma producerii accidentului rutier, a rezultat decesul biciclistului, la faţa locului“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii