Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:41 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am discutat cu domnul Orban” Vergil Chițac, primarul Constanței, face precizări privind activitatea din piețe

ro

07 Nov, 2020 17:17 3460 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța va putea asigura spații de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial.

În urmă cu puțin timp, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat pe pagina sa de Facebook umrătoarele:
 

„Dragii mei, trăim vremuri grele, în care omenirea e încercată de această gravă pandemie așa cum nu ne-am fi imaginat.
 
Referitor la Hotărârea de Guvern ce va intra în vigoare de luni și la modul în care înțeleg să mă raportez la efectele acesteia asupra activității din piețele din Constanța, vreau să fac următoarele precizări:
 
Am purtat o discuție cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și am făcut o analiză succintă cu privire la consecințele pe care le are această decizie asupra producătorilor români care își desfac marfa în piețe ce vor fi închise.
 
Astfel, am ajuns la concluzia că Primăria Municipiului Constanța va putea asigura spații de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial.
 
În acest sens, vom aplica una dintre următoarele două măsuri:
 
- vom constitui piețe în exteriorul acelora care se închid;
- acolo unde nu vom putea organiza piețele în exterior, vom direcționa producătorii către locurile rămase libere în piețele care nu se închid.
 
Precizez că sunt foarte interesat ca locuitorii Constanței să consume produse românești de calitate și la fel de interesat ca producătorii autohtoni să beneficieze de toate condițiile pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, chiar și în aceste vremuri mai degrabă tulburi decât prospere.


 
Îi asigur de tot sprijinul meu și le doresc să treacă cu bine peste această perioadă.
 
P.S. Aș vrea să subliniez cuvântul ”producători”. A nu se confunda cu samsarii de fructe și legume!”
 


Facem precizarea ca postarea primarului vine după ce primaria municipiului Constanța anunțase că de luni se închid piețele din municipiu, aceste decizii fiind luate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, în conformitate cu prevederile H.G. 935/2020, art.1, pct 9.

Este vorba despre Piața  Tomis III, TIC TAC, CIREȘICA,.

Totodată s-a mai anunțat că se va permite activitatea următoarelor piețe:
• Brotăcei
• Filipescu
• I. L. Caragiale
• Piața agroalimentară de pe varianta Constanța - Ovidiu
 
Piața Griviței se va redeschide după ce vor fi executate mai multe lucrări de reamenajare a spațiului (înlăturarea sticlei din tâmplăria de aluminiu) pentru a se asigura condițiile de funcționare cu respectarea normelor sanitare. Aceste decizii au fost luate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, în conformitate cu prevederile H.G. 935/2020, art.1, pct 9.

 Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii