Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aglomeratie in magazinele constantene

ro

17 Dec, 2002 00:00 1054 Marime text

Febra care a cuprins orasul

Tinerii cauta sa cumpere "animalute pupacioase" si caciuli cat mai caraghioase * Un alt raion foarte cautat este cel de bijuterii * O noutate in materie de cadouri o reprezinta costumasele de ursulet, crocodil sau iepuras, dar pe care putini si le pot permite

La inceputul lunii decembrie, constantenii au fost cuprinsi de febra cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna. Mai mult, oamenii se calca aproape in picioare in magazinele din oras, iar agentii comerciali au pregatit oferta de Craciun si de Revelion pentru posibilii clienti. Ca in fiecare an, multi au facut economii pentru a-si permite sa faca o surpriza celui drag, stabilindu-si bugetul de cheltuieli necesare cumpararii cadourilor pentru rude, prieteni si familieO buna clientela au magazinele si raioanele de imbracaminte. De la una dintre vanzatoarele de la un magazin din Tomis Nord am aflat ca doamnele cauta sa achizitioneze pulovere si camasi barbatesti. La un altul se vand caciuli, care trebuie sa aiba moturi, urechi si sa fie cat mai colorate cu putinta. Pentru acele femei care isi permit o investitie mai mare, si care doresc sa-si petreaca sarbatorile la munte, in magazinele de specialitate sunt spre vanzare echipamente complete de schi care insa costa intre trei si patru milioane de lei. Un alt raion foarte cautat este cel de bijuterii. Gramul de aur depaseste 300 de mii de lei, insa cum intotdeauna femeile se bucura cand primesc bijuterii, o pereche de cercei sau un lant din aur este cel mai sigur cadou. In aceasta perioada sunt bine vandute si obiectele de artizanat, care in functie de marime, material si model pot costa fie cel putin cincizeci de mii, fie cateva sute de mii de lei. "In fiecare an, in perioada sarbatorilor de iarna, magazinele sunt luate cu asalt de cumparatori. Multi clienti recunosc ca nu sunt cadouri mai reusite decat obiectele artizanale, mai ales ca nu sunt foarte scumpe", a opinat vanzatoarea de la un magazin cu obiecte lucrate manual, din oras. "La inceput, am vrut sa-i cumpar verisoarei un pulover, insa acestea sunt foarte scumpe, asa ca am preferat sa-i cumpar o statueta din gips", a declarat una dintre cumparatoare care se afla in magazinul respectiv.

Jucarii pentru copii cuminti

Orice s-ar spune, cele mai mari vanzari le au totusi magazinele de jucarii si librariile. Parintii au strans deja bani pentru ca Mosul sa vina pe la copii. Multe magazine de jucarii si-au reinnoit stocurile cu masinute cu telecomanda, soldatei si pistoale cu capse. Pentru fetite oferta este la fel de variata, preturile fiind pe masura. Papusile Barbi costa cel putin opt sute de mii, insa, cu toate acestea, ele se vand ca painea calda. O noutate in materie de cadouri o reprezinta costumasele de ursulet, crocodil sau iepuras, dar pe care putini si le pot permite. Daca pana acum tinerii cautau sa cumpere cat mai multe obiecte cu specific de sarbatoare, mai nou, ei sunt foarte interesati de asa-numitele "animalute pupacioase", de fapt doua animalute din plus care se apropie unul de altul prin intermediul unui elastic. Se pare ca aceste jucarii au creat o adevarata isterie in randul tinerilor, si nu numai. Pe langa mesajul pe care-l transmit, jucariile pupacioase au preturi atractive si la indemana tuturor. In curand, foarte multe magazine vor functiona la capacitatea maxima.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii