Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:06 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strugurii, medicament universal

ro

06 Oct, 2018 00:00 644 Marime text
Consumul regulat de struguri negri previne apariția leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare. Aceasta datorită aportului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali cunoscuți, dar și de picnogenol - al doilea antioxidant exogen ca forță, precum și conținutului de licopen, luteină, dar și de bioflavonoide, informează Agerpres.ro.
 
S-a mai constatat că mirosul și gustul, vederea și auzul se îmbunătățesc semnificativ după o cură cu struguri.
 
Prin toate aceste efecte, strugurii sunt considerați un eficient medicament natural, atât în profilaxii și tratamentul a 85 de boli, fără a mai pune la socoteală efectul antiinfecțios împotriva a zeci de germeni patogeni. Datorită acestor calități de medicament universal, consumul regulat de struguri poate crește considerabil speranța de viață.
 
Pe lângă toate aceste aspecte, recent au fost descoperite unele noi, care fac din strugure un real remediu împotriva îmbătrânirii.
 
Strugurele este unul dintre fructele cele mai bogate în substanțe sănătoase, multe dintre acestea acționând asupra mecanismelor de încetinire a îmbătrânirii. Substanțele din bobul de strugure alb, cum ar fi unii derivați heterociclici ai unor aminoacizi, pot ajuta o mare parte din celule să nu se uzeze.

Ti-a placut articolul?

Comentarii