Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile medicinale ale mirodeniilor

ro

10 Aug, 2014 00:00 1868 Marime text
Mirodeniile, ale căror descoperire şi utilizare sunt extrem de vechi, sunt substanţe aromatice alimentare, care nu îngraşă. Printre acestea, se numără un condiment iute şi picant, numit boia de ardei, ce creează un bun apetit, intensifică circulaţia şi produce transpiraţia. Totodată, este util în răceli, tuse, congestie şi ajută la evacuarea conținutului intestinelor, distrugând viermii şi paraziţii. Poate fi utilizat intern sub formă de capsule, având acţiuni de purificare a intestinului gros şi a glandelor sudoripare. Trei capsule de boia de ardei pe zi ajută la îndepărtarea cheagurilor de sânge.
 
Şofranul, o plantă aromatică, uşor picantă, care purifică sângele şi acţionează ca tonic în digestie şi în congestie, are acţiune calmantă în afecţiunile respiratorii, precum tuse şi astm, şi este un bun bactericid natural. De asemenea, are proprietăţi antiinflamatorii şi este indicat în caz de zgârieturi, contuzii şi inflamaţii. Şofranul favorizează digestia şi împiedică formarea gazelor, fiind eficient în menţinerea florei intestinului gros.
 
Cuişoarele ameliorează durerile de dinţi, atenuează tusea, congestia şi sinuzitele, în timp ce scorţişoara, care are un gust astringent, uşor picant, datorită proprietăţilor sale, este un bun detoxifiant, şi, în acelaşi timp, acţionează asupra durerilor şi energizează ţesuturile. Totodată, scorţişoara este recomandată în tratarea răcelii şi a tusei. Nucşoara este o altă mirodenie reconfortantă, care reîmprospătează mintea şi stimulează inima şi plămânii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii