Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:30 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărul se încadrează fără probleme în categoria „alimentelor-medicament“

ro

10 Feb, 2018 00:00 186 Marime text
Cu 85% apă și aproximativ 50 de calorii (la 100 g.), mărul este gustarea ideală. Merele au 5% proteine. Fructul acesta este o sursă puternică de potasiu, informează Agerpres.ro. (https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2015/10/13/leacuri-din-gradina-marul-10-57-46)
 
În plus, el conține multe vitamine, în special C și beta-caroten, dar și vitaminele A, E și B, chiar și fosfor, fier și calciu, deși în cantitate mai mică. Este o sursă vitală de fibre, dintre care cea mai importantă e pectina. Quercitina, epicatechina și procyanidin B2 sunt flavonoizi pe care merele îi conțin.
 
Acest fruct se încadrează fără probleme în categoria "alimentelor-medicament", căci conține multe substanțe benefice pentru sănătate. Calitățile sale terapeutice sunt cunoscute încă din timpuri străvechi. Potrivit medicinei chineze, merele întăresc inima, lubrifiază plămânii, cresc fluidele corpului și scad producția de mucus.

Ti-a placut articolul?

Comentarii