Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:38 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Informații despre nutriție de la maeștri

ro

23 Jun, 2021 00:00 254 Marime text
  • Nutriția omului reprezintă o preocupară centrală a multor oameni de știință și medici, mai ales în ultimii 100-150 de ani, în care am observat că sănătatea oamenilor s-a degradat alarmant, în condițiile unui progres material crescător și vizibil și a ingerării unor cantități de alimente pe cap de locuitor, mai mari decât vreodată în istorie!

Oamenii sunt entități complexe, alcătuite din multe părți.
Corpul material, care își trăiește existența în realitatea materială, este o entitate biochimică și fiziologică care se supune legilor biologicului.
Problema noastră cea mai mare este că nu prea știm mare lucru despre aceste legi biologice.
În afară de faptul că anumite circumstanțe sunt evident vătămătoare (focul, exploziile, cuțitele, agresiunea etc) pentru corpul material, în rest, nu prea știm mare lucru.

Sper să nu vi se pară șocantă afirmația de mai sus, în contextual acestui secol 21 în care s-au făcut atâtea descoperiri și cercetări științifice.
Am aflat multe lucruri despre părți ale corpului nostru. Despre celulele sale, despre receptorii din membranele celulare, despre alte substanțe minuscule din interiorul său.
Dar încă înțelegem foarte puțin sau de loc din funcționarea și mai ales, din legăturile care există între diferitele părți ale corpului – între corpul material și hrana care intră în el, între corpul material și energia care îl locuiește – și care reprezintă totalitatea a ceea ce suntem.

Științe diferite precum psihologia, teologia, fizica, chimia și biologia își dispută bucăți din totalitatea ființei umane pe care le studiază și disecă în amănunțime.
Și nu există nici o știință care să pună la un loc totalitatea care suntem noi, ca entități vii, înțelegând ce ni se întâmplă în existența noastră efemeră pe pământ.

Mulți medici și cercetători au lucrat și lucrează în afara sistemelor oficiale pentru descoperirea adevărului despre cine suntem cu adevărat.

În ultimii zeci de ani există o dezvoltare fără precedent a direcției de vindecare către integrare holistică și înțelegere simplă, clară, a proceselor care se petrec în interior.


Mai devreme sau mai târziu, oricine ajunge la alimentație și dietă și apoi la stil de viață.

Cunoașterea teoretică este accesibilă oricui o caută!

Partea cea mai dificilă rămâne tot practica!
Așa cum vă menționam în multe articole, schimbarea alimentației presupune schimbarea completă a vieții unei persoane.
Acest lucru include schimbarea relațiilor cu sine, cu ceilalți, cu natura, cu socialul, cu moda timpului.

Orice schimbare presupune existența energiei necesare schimbării.
Energia se duce și vine prin atenția noastră.
La tot ceea ce acordăm atenție ne dă sau ne ia energie.

Competiția acerbă și crâncenă din lumea modernă este pentru energie!
Acolo unde îți plasezi atenția, într-acolo îți direcționezi energia.

Schimbările se fac treptat, încetul cu încetul.
Important este să începeți și să nu vă opriți, chiar dacă din loc în loc, mai poposiți să vă trageți sufletul.

Atunci este momentul să vă întoarceți către scrierile vechilor maeștri, să vă uitați pe poveștile lor de viață, pe toate învățăturile lor și să vă sprijiniți de exemplele lor pentru a continua procesul.
Pentru cei care au nevoie de informație, ea este din ce în ce mai disponibilă. Lucrăm laolaltă cu toții și încercăm să o împărtășim continuu.

Sursă text: centrulnatura.ro 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii