Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Detoxifiere, sănătate mentală și fericire

ro

14 Jun, 2021 00:00 1261 Marime text
  • Studii recente, făcute de diferiți cercetători din lume, sprijină informațiile pe care le avem cu privire la dieta formată din fructe și legume, alimente proaspăt culese și consumate ca atare, în dieta zilnică.

Vă prezint traducerea unui scurt articol întâlnit într-o publicație de uz general – o broșură a unei companii aviatice europene!

Articolul este intitulat: De 7 ori pe zi, pentru fericire și sănătate mentală
(și-i mulțumesc Mihaelei Ardeleanu, specialist în nutriție, pentru trimiterea articolului)
http://vasiacupunctura.ro/

Fericirea și sănătatea mentală sunt foarte crescute la oamenii care consumă de șapte ori pe zi porții de fructe și vegetale, spune un nou raport.

Economiștii și cercetătorii din domeniul sănătății publice ai Universității din Warwick au studiat obiceiurile alimentare la 80.000 de persoane din Marea Britanie. Ei au descoperit că stare de bine mentală pare să crească odată cu porțiile zilnice de fructe și legume consumate de aceste persoane. Vârful stării de bine a fost maxim atunci când se consumă de șapte ori pe zi fructe și legume.

Cercetarea a fost realizată în colaborare cu Colegiul Dartmouth din USA și urmează să fie publicată în jurnalul Cercetarea Indicatorilor Sociali (Social Indicators Research).
Majoritatea guvernelor vestice recomandă cinci porții pe zi de crudități pentru sănătatea cardio – vasculară și ca protecție împotriva cancerului.

În Marea Britanie, în prezent, un sfert din populație consumă doar o singură porție sau nu consumă deloc fructe sau legume, în cursul zilei. Doar o zecime din populația britanică consumă în mod curent numărul magic de 7 porții sau mai multe de crudități. Studiul nu face o distincție între diferitele feluri de fructe și legume consumate, definind porția ca fiind de aproximativ 80 grame.

Co-autoarea studiului, profesor Sarah Stewart-Brown, profesor de Sănătate Publică la Școala Medicală Warwick spunea: Puterea statistică a fructelor și legumelor a fost o surpriză pentru noi. Dieta a fost în mod tradițional ignorată până în prezent de către cercetătorii sănătății.

Ea susține că mai rămâne să înțelegem multe despre relația cauză – efect și despre mecanismele de acțiune posibile, și că ar trebui luat acum în considerare posibilitatea unui studiu randomizat.

Celălalt co-autor, economistul profesor Andrew Oswald de la Centrul pentru Avantaje Competitive în Economia Globală (CAGE), al Departamentului de Economie al Universității din Warwick spunea: Acest studiu a arătat rezultate surprinzătoare și am decis că este mai prudent să consumăm fructe și legume. Sunt dornic să am cireșele în dieta mea.

Scurtul articol de mai sus nu face decât să confirme ceea ce am observat cu toții în practica de detoxifiere, prin intensificarea consumului de hrană crudă, consumată ca atare – doar culeasă din natură și mâncată.

Pentru că se apropie sezonul cireșelor, vă invităm să citiți de două ori micul articol de mai sus și să încercați să aplicați în practică descoperirile statistice ale autorilor – devenind, fiecare, o parte din statistica fericirii.

Să vă umpleți corpul, mintea și viața de energia luminoasă a naturii cu frumusețea aromelor, culorilor și gusturilor sale spectaculoase.

Puteți citi suplimentar și cartea lui Colin Campbell – Studiul China – care este cel mai mare studiu de nutriție independent existent în lume.
În acest studiu aveți o mulțime de informații despre dietă, nutriție și despre efectele diferitelor grupe de alimente asupra stării de sănătate a oamenilor.

Colin Campbell a mai scris o carte, tradusă și în limba română (Furculițe în loc de cuțite), pe care o recomand călduros tuturor celor care caută rețete de post sau pentru dieta de tranziție, de la hrana normală la cea alcătuită în cea mai mare parte din fructe și legume.

Oamenii de știință descoperă efectele benefice ale alimentației vii, naturale, nu numai asupra corpului fizic (detoxifiere, regenerare, vindecare), ci și asupra întregii noastre vieți, asupra stării de bine, cea care ne definește relația cu lumea din jur.

Începeți detoxifierea și aduceți vibrația viului și a naturii în viața voastră.

Inundați-vă cu lumină și permiteți întunericului stagnării și al fricilor să se micșoreze, pentru a nu mai deține un loc atât de important în energia generală.

Când din ce în ce mai mulți oameni trăiesc într-o stare de lumină și fericire, atunci această stare se poate transmite și celorlalți și poate indica un drum spre re-echilibrare.

Un drum ușor și la îndemâna oricui.

Sursă text: centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii