Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Mazare a initiat proiectul privind P.U.Z.-ul firmei socrului lui Pilat

ro

26 Jul, 2010 13:46 887 Marime text

Cum a obtinut societatea Alpil Star S.R.L. P.U.Z.-ul pentru construirea hotelului, nu este o enigma. Raspunsul la o astfel de intrebare vine de la sine, din moment ce societatea respectiva apartine lui Ionel Burducel, care este socrul lui Ionel Pilat, directorul Directiei Serviciului Public din Primaria Constanta si unul dintre oamenii de incredere ai primarului Radu Mazare. Si administratorul societatii este chiar sotia directorului, Georgeta Pilat. Dupa cum s-a mai scris in presa locala, anterior, s-a dat sfoara in tara ca Alpil Star isi construieste un imobil cu mai multe etaje, destinat infiintarii de spatii comerciale si de birouri. Potrivit documentatiei depuse la Agentia pentru Protectia Mediului (A.P.M.), imobilul ce se va construi pe terenul de 95,60 metri patrati, ce apartine S.C. Alpil Star, din strada Navalnicului nr. 9A, va fi format din P+3-4E. Proiectul eliberarii Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), necesar ridicarii mastodontului, apartine insusi primarului Radu Mazare. Acesta a fost inclus intr-un convocator, cu numarul de inregistrare 66.250 din 29 aprilie 2008 si numarul 60 pe ordinea de zi: „Proiect de hotarare privind aprobarea P.U.Z. – construire imobil P+3-4E – Spatii Comerciale si Birouri, pe strada Navalnicului nr. 9A, teren in suprafata de 95,60 metri patrati, proprietate S.C. Alpil Star S.R.L. Initiator: primar Radu Stefan Mazare”. Asadar, cine se gandea ca Mazare nu isi ajuta „semenii”, se inseala amarnic.
Cu un singur angajat, au facut bani pentru un bloc

In ceea ce priveste firma socrului lui Ionel Pilat, aceasta a fost infiintata in data de 6 iulie 2001 si are ca principala activitate „restaurantele”, dupa cum este precizat si pe site-ul Registrului Comertului. Tot aici se mentioneaza ca asociat unic este Ion Burducel, socrul, un batranel trecut de 70 de ani, iar fiica acestuia, Georgeta Pilat, se ocupa de bunul mers al afacerii. Pana la inaugurarea noului imobil, pentru moment, societatea figureaza ca avand spatii comerciale in zona Perla din statiunea Mamaia. Cu privire la datele din bilant, depuse la Registrul Comertului, se pare ca afacerea merge binisor, avand in vedere ca societatea nu detine decat un singur angajat. In 2007, Alpil Star a rulat 172.078 de lei, din care s-a obtinut un profit brut de 115.590 de lei. In 2008, cifra de afaceri a fost putin mai mare, de 175.761, insa profitul brut obtinut a fost de numai 88.979 de lei. Ultimul bilant depus, cel din 2009, indica o cifra de afaceri de 172.235 de lei, profitul obtinut fiind de 1.393 de lei.

Potrivit bilanturilor, se pare ca societatea inchiriaza acele spatii comerciale, asa ca se explica cum de Alpil Star isi permite sa isi ridice un bloc. Sa fie vorba, oare, si de ceva evaziune fiscala? Sa nu uitam ca Ionel Pilat mai detine o vila in Piata Ovidiu, langa Restaurantul Pelican, al carui patron, Dumitru Burcin, l-a denuntat pe Pilat si pe inca doi functionari pentru santaj si pentru luare de mita, scandalul pornind chiar din cauza respectivei vile, pe care Pilat a vrut sa o extinda peste restaurantul lui Burcin.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii