Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Sute de yoghini MISA, la Costineşti

ro

10 Aug, 2011 12:01 1121 Marime text

Staţiunea Costineşti devine, în luna august, destinaţia preferată a yoghinilor din România şi nu numai, întrucât aici se desfăşoară, anual, Tabăra Spirituală Yoghină de Vacanţă. Startul ediţiei 2011 a controversatei manifestări de la malul mării s-a dat la începutul acestei luni. Astfel, Şcoala de Yoga MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut), păstrătoarea tradiţiei adunărilor de la Costineşti, de 20 de ani, îşi adună adepţii întru cunoaşterea şi participarea, deopotrivă, la tehnici yoghine tradiţionale, cât şi la noile descoperiri spirituale dezvoltate în cadrul şcolii, cum ar fi: Spiralele Yin şi Yang, Arta Ocultă a Îmbrăţişării, Stări Profunde de Transă Romantică şi Arta Binecuvântării.

Sute de yoghini au putut fi zăriţi, luni seară, pe un teren viran, împrejmuit şi păzit, din apropierea cimitirului din Costineşti, pentru ca de la ora 20.00, aceştia să se adune într-o Spirală Yang. Meditaţia, acompaniată de o muzică de relaxare, a durat 45 de minute, timp în care adepţii MISA s-au ţinut de mâini şi au stat, pe cât posibil, nemişcaţi. Liderul spiritual al mişcării, Gregorian Bivolaru, într-unul dintre articolele sale, face referire la însemnătatea Spiralei Yang: „Spirala mai evocă, de asemenea, dinamica vieţii, mişcarea sufletelor în cadrul creaţiei şi a expansiunii universului, călătoria sufletului după moarte, de-a lungul unor cărări, care, cel mai adesea, îi sunt necunoscute şi care, în cele din urmă, îl conduc prin ocolişurile lor ordonate spre izvorul central ultim al vieţii veşnice, Dumnezeu".

Deşi îşi popularizează constant noile descoperiri, de natură spirituală, în rândul adepţilor, guru Gregorian Bivolaru a lipsit, şi de această dată, de la marea întrunire de la Costineşti. Stabilit în Suedia, unde a şi obţinut azil politic, acesta evită să se întoarcă în România, unde trebuie să se confrunte cu acuzaţiile care i-au fost aduse: acte sexuale cu un minor, corupţie sexuală şi trecere frauduloasă a frontiere

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii