Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Primarul vă întreabă - Care sunt priorităţile Constanţei?

ro

20 Jan, 2011 12:04 820 Marime text

1. POLIŢIA LOCALĂ?

2. AJUTOARE PENTRU PENSIONARI?

3. ASFALTARE?

4. SPAŢII VERZI?

5. ECARISAJ?

6. SPORT DE PERFORMANŢĂ?

Decizia de reducere a veniturilor bugetare de la centru, în condiţiile în care şi încasările din impozitele şi taxele locale s-au redus pe fondul crizei economice, pune în dificultate bugetul municipiului Constanţa. Bugetul estimat al municipiului pentru anul 2011 este mai mic cu 15% (20 de milioane de euro) decât cel din 2006, iar primarul Radu Mazăre a iniţiat o campanie prin intermediul căreia doreşte să afle de la constănţeni care ar trebui să fie priorităţile oraşului pentru 2011, cum şi unde să cheltuiască puţinii bani din bugetul local.

Pe lângă faptul că se confruntă cu lipsa de resurse, activitatea administraţiilor locale este blocată prin acte normative care se anulează reciproc. Premierul Emil Boc, de exemplu, a emis două ordonanţe care blochează noua Lege a Poliţiei Locale. Aplicabilă de la 1 ianuarie 2011, Legea Poliţiei Locale este, practic, nefuncţională!

Tendinţele Guvernului Boc de a pune pe butuci administraţiile locale care nu au culoare portocalie sunt tot mai evidente, mai ales după ce, pentru unele localităţi cu primari PDL, acelaşi guvern găseşte fonduri necesare pentru susţinerea unor activităţi, cum ar fi subvenţia la căldură. Oraşele neportocalii sunt tratate cu... restanţe de zeci de milioane de lei.

Amănunte în pagina „Administraţie locală"

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii