Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Moş Sărac - Încălţări aproape goale de Moş Nicolae

ro

06 Dec, 2010 11:54 869 Marime text

Ziua de ieri, ultima dinainte de Moş Nicolae, a găsit magazinele deschise aproape goale. Lumea nu s-a mai îngrămădit ca în alţi ani să cumpere cadouri de Moş Nicolae, majoritatea mulţumindu-se să achiziţioneze doar câteva dulciuri pentru a nu-i dezamăgi pe cei mici. Scăderea vânzărilor a fost recunoscută şi de comercianţi. În magazinele alimentare s-au cumpărat în medie cu 20% mai puţine produse decât în perioada similară a anului trecut, iar în celelalte puncte comerciale vânzările au scăzut şi cu 40%. „Anul trecut, în ziua dinainte de Moş Nicolae, nu aş fi avut timp să vorbesc. Acum magazinul e aproape gol. Faţă de anul trecut se înregistrează o scădere a vânzărilor de aproximativ 40%. Nici nu se cunoaşte că mâine s-ar da cadouri. Vindem ca într-o zi normală. Orice, numai jucării nu. Sărăcia se vede, pot spune că ceea ce se întâmplă e tragic", a declarat şeful unui magazin de jucării, cărţi şi birotică, ce a dorit să rămână anonim.

NU AM FOST CUMINŢI, NU MAI VINE MOŞUL.• Potrivit unei tinere profesoare, Ionela Andreescu, poporul român nu a fost cuminte, nu a învăţat ce e bine şi ce e rău şi a votat greşit, iar acum suportă consecinţele, Moş Nicolae nemaivenind pentru mulţi. De aceeaşi părere a fost şi o tânără bugetară, Mihaela Popa, care a spus că se simte ciuruită de actuala conducere a ţării. „Anul care se termină în curând a fost dezastruos. Ne-au nenorocit cei care conduc ţara, ne-au ciuruit. Noi am economisit nişte bani pentru cadouri timp de şase luni, ca măcar copilul nostru să se bucure de Săbători şi să nu simtă ceea ce simţim noi. Moş Nicolae este oricum mult mai sărac anul acesta. Pe 6 decembrie este şi ziua copilului meu, deci vom cumpăra şi un joculeţ, pe lângă nişte dulciuri. Dar cam atât. Moş Nicolae tinde să se transforme în ceva simbolic", a precizat Popa.

MOŞUL ADUCE EMIGRAREA. La această oră, românii au mai multe variante, să fugă unde or vedea cu ochii, să asiste pasiv la ceea ce se întâmplă, să iasă mai repede din scenă sau să ia atitudine. Pentru un tânăr cuplu, amândoi cadre medicale, prima variantă a fost cea adusă de Moş Nicolae în acest an. „Nouă Moşul ne-a făcut cadou emigrarea în Irlanda, în ianuarie. Să rămâi în ţară cere prea multe sacrificii. Încercăm să plecăm definitiv, lăsând copilul la bunici, iniţial. După ce ne facem un rost, îl luăm şi pe el", a spus Mirela Georgesc

POPULAŢIE SĂRACĂ, MOŞ NICOLAE SĂRAC. Constănţenii sunt din ce în ce mai săraci, iar cea mai vulnerabilă categorie în această perioadă o reprezintă pensionarii. Cadourile pentru nepoţi se rezumă la câteva dulciuri, cumpărate din banii chivernisiţi cu greu. „Moşul sărăceşte odată cu noi. Sunt plină de furie la adresa preşedintelui ţării. O să cumpăr câteva dulciuri nepoţilor, că doar atât îmi permit", a spus o pensionară, Beatrice Dodosiciuc.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii