Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Boc rămâne. Protestele continuă

ro

28 Oct, 2010 12:06 893 Marime text

România îşi confirmă încă odată renumele de ţară a paradoxurilor. O ţară în care un Guvern cu 10% susţinere populară reuşeşte să se menţină la Putere numai pentru că şi-a cumpărat mai mult de 50% din parlamentari. O ţară care a ieşit de trei ori din criză, după cum spunea preşedintele ei, dar care, după mintea premierului, încă este în recesiune. O ţară care nu mai are bani de salarii, dar dă milioane de euro pe o frunză. O ţară care a decretat investiţiile ca fiind de importanţă strategică, dar care nu a demarat încă nicio lucrare, probabil pentru că guvernanţii sunt prea ocupaţi să asculte ordinele de la Cotroceni.

Portocaliii au ignorat zecile de mii de sindicalişti care au cerut ieri, în stradă, demiterea lui Boc. Aşa cum PDL ignoră de şase ani orice doleanţă a românilor. Parlamentarii Opoziţiei au votat împotriva Guvernului, însă cei ai Puterii au refuzat, la comandă, să îşi exprime măcar un vot de susţinere pentru Executivul lor. Prin urmare, românii rămân sub Guvernul Boc, cel puţin până în 2012. Rămâne de văzut câţi, cum şi unde vor apuca românii anul de graţie.

În opinia lui Boc, PDL nu are nicio vină pentru situaţia dezastruoasă în care se află România. De vină este Universul. De vină este Opoziţia. De vină este soarta. De vină este, în fine, românul, care se încăpăţânează să respire după şase ani de regim Băsescu.

- Cei peste 60.000 de protestatari din Piaţa Victoriei (30.000 dacă dăm crezare datelor jandarmilor) au votat, simbolic, în favoarea moţiunii de cenzură, transmiţând clar, parlamentarilor, care este voinţa cetăţenilor.

- Protestatarii au purtat bannere cu caricaturi, nivelul de trai fiind reprezentat de un bărbat căzut la pământ; pe un schelet scrie „Casa de Pensii", aluzie la faptul că mulţi români vor muri înainte de a ajunge la vârsta de pensionare (65 de ani potrivit noilor reglementări).

- „Du-te, Băsescu, după Ceauşescu", „Ne alungi din ţară, javră ordinară", „Erată: ieşi afară, fiinţă extraordinară" şi „Istoria românilor a început cu Traian şi se poate termina tot cu Traian", au fost câteva din scandările protestatarilor.

- „Am venit cu speranţa că îi vom face pe parlamentari să înţeleagă că trebuie să voteze în interesul celor care i-au ales. Din păcate, am rămas cu un gust amar în urma votului moţiunii", a declarat liderul BNS Constanţa, Vasile Oţelea.

Amănunte, în paginile „Politică internă" şi „Social"

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii