Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Băsescu, Boc şi Oprea, responsabili de moartea unui colonel. „Să te ferească Dumnezeu de comandantul prost, dar perseverent!" - Genocidul pensionarilor militari CONTINUĂ!

ro

24 Jan, 2011 12:19 1586 Marime text
STOP RECALCULARE. Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), col. (r) Mircea Dogaru, a cerut demisia celor responsabili în privinţa recalculării pensiilor militarilor. Reacţia a venit la scurt timp după ce, sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu a declarat că hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind recalcularea pensiilor militare „trebuie respectată, nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona". „Reacţia lui Traian Băsescu este foarte târzie, după ce a realizat ce spune opinia publică", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta. „Nu trebuie să uităm însă că nu doar Boc şi Oprea sunt de vină, ci şi Băsescu, pentru că i-a numit şi îi va ţine în funcţii pentru care aceştia nu sunt pregătiţi. Cred că Băsescu încearcă cumva astăzi să mai salveze în al treisprezecelea ceas ce mai e de salvat, încearcă să-i apere de răspundere penală pe Boc şi pe Oprea şi nu face decât ceea ce facem practic şi noi, şi toată societatea, şi toţi oamenii de bun simţ i-au cerut să facă. E foarte, foarte târziu gestul lui Traian Băsescu şi nu scuză în niciun caz incompetenţa şi încăpăţânarea lui Boc şi a lui Oprea", a adăugat preşedintele PSD. În acelaşi timp, liderul PNL Crin Antonescu a afirmat că „premierul este cel care ar trebui să demisioneze. Fără să fiu jurist şi sub rezerva unei consultări cu juriştii, eu cred că pentru nesocotirea unei hotărâri a celei mai înalte instanţe din România se poate pune chiar problema răspunderii penale pentru premier şi pentru guvernul său".

GUVERNUL CAUTĂ SCĂPARE. În timp ce ÎCCJ arată, în motivarea deciziei prin care suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a rămas definitivă, că această decizie produce efecte „erga omnes", adică este opozabilă tuturor pensionarilor militari, responsabili din Guvern caută portiţe de scăpare pentru a putea continua recalcularea pensiilor. Ultima ieşire a executivului a punctat faptul că procesul de recalculare a pensiilor poate continua deoarece decizia ÎCCJ produce efecte doar pentru viitor şi pentru părţile din dosarul supus judecăţii. În timp ce Guvernul ieşea la rampă mândru de noua descoperire prin care îi poate jecmăni în continuare pe pensionari, un colonel în rezervă a murit, sâmbătă dimineaţă, după ce a aflat că i s-a înjumătăţit pensia. Colonelul Dumitru Stoian a servit Armata Română timp de 30 de ani. El a decedat la Spitalul Bagdasar. Unul dintre foştii colegi ai colonelului a spus că acesta a suferit un şoc atunci când a văzut pe card 1.600 de lei, în condiţiile în care, înainte de recalculare, avea 3.300 de lei. Bărbatul a explicat că soţia colonelului avea o pensie de 400 de lei, iar medicamentele îi costau pe amândoi, lunar, 900 de lei. Pentru a îi proteja pe cei cu pensiile mici, senatorul PSD Alexandru Cordoş a anunţat că va iniţia un proiect de lege privind neimpozitarea pensiilor sub 1.000 de lei, astfel încât plata contribuţiilor sociale de sănătate de 5,5 la sută să nu se perceapă sub acest plafon de pensie.

GATA! „Gabriel Oprea, căpitanul cu patru stele de general, nu pierde nicio ocazie să se mândrească cu apartenenţa sa la armata română. La ultima conferinţă de presă şi-a permis să afirme chiar că „... nu am uitat ce ne uneşte şi valorile ce călăuzesc viaţa de militar". Căpitane! Să-ţi intre bine în cap, nu ne uneşte nimic, iar valorile noastre fundamentale, ale militarilor adevăraţi - onoarea, demnitatea şi respectarea legilor - îţi sunt complet străine! Dacă ai fi fost, întâmplător, colegul nostru, ai fi ştiut că în armată există o zicală: Să te ferească Dumnezeu de comandantul prost, dar perseverent! Căpitane, dacă ai fi fost camaradul nostru, ai fi ştiut că noi am jurat să respectăm legile acestei ţări. Ai minţit prin omisiune, prezentând în conferinţa de presă faptul că 48.000 de pensionari au înaintat cererile de recalculare. De ce nu ai făcut public şi procentajul celor care, deşi au trimis cereri de recalculare, au specificat că au fost obligaţi să facă acest lucru împotriva voinţei lor. Din toate aceste considerente, noi toţi cei pe care tu îi consideri camarazi, îţi ordonăm să demisionezi!", se arată într-o scrisoare semnată de preşedinte SCMD Filiala Constanţa, col.(r) Remus Macovei.

Nu se schimbă nimic!

Aseară, după ce s-a întâlnit la Cotroceni cu "factori" de decizie din Guvern, Traian Băsescu a anunţat măsurile luate în cazul recalculării pensiilor militarilor: adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, de către Guvern, privind prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare până la sfârşitul anului, precum şi adoptarea unei noi hotărâri de Guvern privind metodolgia de recalculare a pensiilor, care să îl implice mai puţin pe cetăţean şi mai mult instituţiile statului. În rest, deciziile privind pensiile recalculate până acum rămân valabile, iar militarii ale căror pensii nu au fost recalculate vor primi, începând cu februarie, pensiile din decembrie cu diferenţele aferente lunii ianuarie. Cu alte cuvinte, nu se întâmplă nimic, cu excepţia "elaborării" a două noi acte normative...

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 31 Jan, 2011 21:25 Gigele, "mars" la reciclare... Pentru pensionarii militari din Constanta ! Aveti un client, numit gheorghe marin, care s-a "zbatut" mult pentru pensiile militare...Multumiti-i cum se cuvine...
  • gigi 31 Jan, 2011 20:40 Gigel=un bou incaltat, adica un bou al baltilor.... Pensionari militari din Constanta, va reamintesc ca aveti pe acele meleaguri un client, pe numele sau marin gheorghe, fost sef al SMG, nu uitati sa-i multumiti cum se cuvine pentru modul "impecabil" in care s-a "batut" pentru pensiile militarilor...
  • gigel 25 Jan, 2011 04:00 o multime de colonei trebuiau sa faca infarct cand au primit pensii cat un medic,inginer,profesor la un loc !