Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Au mâncat până n-au mai... putut - Sute de bolnavi, de urgenţă la spital!

ro

29 Dec, 2010 05:34 1233 Marime text

Nici nu s-a dat bine startul consumului de bucate tradiţionale, după postul Crăciunului, că Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a şi fost luată cu asalt de pacienţi cu indigestii, colici biliare, dar şi de pacienţi cu afecţiuni cardiace. Ca în fiecare an, în ciuda tuturor sfaturilor primite de la medici, oamenii au mâncat şi au băut până n-au mai putut, aşa că s-au văzut nevoiţi să apeleze la ajutorul medicilor. Fie au chemat Ambulanţa, fie s-au dus direct la UPU. Statisticile au arătat că un pacient se prezenta la UPU la şase minute, problemele frecvente fiind indigestiile. Şeful UPU, dr. Rodica Tudoran, a declarat că, în 48 de ore, peste opt sute de pacienţi au ajuns în Urgenţă cu afecţiuni digestive pe fondul consumului de alimente şi al consumului de alcool peste măsură. "Au ajuns în UPU şi cazuri de decompensări cardiace", a completat dr. Tudoran. Cu câteva zile înainte de sărbătoarea Crăciunului, medicii SCJU atrăgeau atenţia tuturor, dar în special persoanelor cu afecţiuni cronice, să consume din bucatele tradiţionale cu măsură, la fel şi în cazul consumul băuturilor alcoolice. Din păcate, nu toţi au ascultat recomandările şi au mâncat până au ajuns la spital.

ŞI AMBULANŢA SOLICITATĂ. Şi medicii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa au semnalat o serie de cazuri, predominând etilismul acut, dar şi agresiunile, multe pe seama consumului exagerat de băuturi alcoolice. Reprezentanţii SAJ au subliniat că, totuşi, spre deosebire de anii anteriori, au fost înregistrate mai puţine cazuri, însă comparativ cu solicitările, în medie, din decembrie, s-a putut constata o creştere a cererilor cu până la 20%.

RECOMANDĂRILE MEDICILOR NU SE OPRESC. Cum peste câteva zile românii vor mai lua parte la încă o distracţie - trecerea dintre ani - medicii vin cu noi recomandări. "Sperăm ca de data aceasta să ne asculte şi să fie cât se poate de cumpătaţi, atât în ceea ce priveşte consumul de bucate tradiţionale, cât şi în privinţa consumului de băuturi alcoolice", a mai spus dr. Rodica Tudoran.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii