Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Mamaia se modernizeaza

ro

17 May, 2011 12:44 1205 Marime text

Au fost aprobate proiectele privind construirea a trei pasarele pietonale si realizarea unei promenade turistice

Investitia este de 2,5 milioane de euro, din care municipalitatea va asigura cofinantarea de 2%

CLM a mai aprobat reabilitarea Pietei Ovidiu si a zonei Vraja Marii - Cazino - Port Tomis

Consiliul Local Municipal Constanta s-a intalnit, ieri, in sedinta ordinara, pentru a dezbate si supune spre aprobare mai multe proiecte ce vizeaza dezvoltarea municipiului si a statiunii Mamaia.

 

Un prim proiect important inscris in ordinea de zi se refera la aprobarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii si a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Imbunatatirea accesului in statiunea Mamaia prin contruirea unor pasarele pietonale". Potrivit primarului Radu Mazare, proiectul se inscrie in programul pe care administratia constanteana il deruleaza si promoveaza intitulat „Mamaia, produs turistic international" si care presupune construirea a trei pasarele pietonale in trei dintre cele mai aglomerate zone din statiunea Mamaia. Prima va fi amplasata in zona Perla - Sat Vacanta si se va numi Pasarela „Yaht" si va avea coborari pe trotuare si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati. Inaltimea la care a fost realizat proiectul este de 5,3 metri pentru a permite si autobuzelor supraetajate in sezonul estival sa efectueze curse pentru turisti, dar si pentru constanteni.

Cea de-a doua pasarela va fi amplasata in zona Cazino din statiunea Mamaia si se va numi „Navodul cu pescarusi". Nu doar ca arhitectura aleasa pentru aceasta pasarela este demna de remarcat, dar amplasarea ei intr-o zona des vizitata de turisti va aduce statiunii Mamaia un plus de importanta in alegerea destinatiei de vacanta a celor interesati de litoralul romanesc. In fine, cea de-a treia va fi construita in zona Hotelului Rex si se va numi „Val Retro" si, la fel ca la primele doua, vor exista lifturi pentru persoanele cu dizabilitati.

Primarul Mazare a explicat ca cele trei pasarele pietonale ce urmeaza a fi realizate in statiunea Mamaia au fost proiectate in functie de fiecare zona, astfel incat pe partea cu lacul Siutghiol, descarcarea va fi ceva mai mica, in comparatie cu partea din statiune.

In ceea ce priveste valoarea tuturor acestor lucrari, administratia estimeaza o suma de 2,5 milioane de euro, iar in maxim o luna de zile CLM urmeaza sa-si dea acordul pentru cofinantarea de 2% pentru acest proiect. Mai departe, in iarna urmeaza sa fie organizata licitatia pentru lucrare, iar din primavara urmatoare sa inceapa lucrarile.

Intrebat, la finalul sedintei, daca in sezonul estival viitor cele trei pasarele ar putea fi date in folosinta, edilul Constantei a raspuns: „Posibil ca unele da, iar la altele sa mai fie de lucru...".

De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte au mai fost aprobate si proiectele privind restaurarea si reamenajarea integrata a zonei istorice Piata Ovidiu. In acest proiect vor fi investiti peste 4 milioane de euro, urmand a fi realizat proiectul tehnic. Mai mult decat atat, alesii locali municipali si-au dat acordul si pentru restaurarea si reamenajarea promenadie si a spatiilor verzi din zona Vraja Marii - Cazino - Port Tomis si a cheltuielilor legate de proiect in vederea finantarii acestuia in cadrul POR 2007 - 2013.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii