Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Acord cadru intre CJC si Primaria Medgidia pentru proiecte europene

ro

11 May, 2011 12:35 742 Marime text

Primarul municipiului Medgidia a convocat Consiliul Local municipal in sedinta extraordinara, luni, 9 mai a.c., pentru a dezbate si supune spre aprobare un numar de trei proiecte de interes local.

 

Primul punct inscris pe ordinea de zi si care facea referire la „insusirea si aprobarea bunurilor care alcatuiesc domeniul public al municipiului Medgidia" a fost respins, prin vot, de alesii locali, celelalte doua primind vot de incredere. Primul dintre acestea priveste aprobarea repartizarii unor unitati locative situate in blocuri construite din fonduri ANL si care s-a votat nominal, respectiv pentru fiecare persoana propusa pentru repartitia unei astfel de locuinte. „Consilierii locali au admis repartizarea unor unitati locative doar pentru doua repartitii, nu pentru trei, asa cum propunea proiectul de hotarare", explica primarul Marian Iordache.

Singurul proiect votat conform proiectului propus de primar este „aprobarea draftului de acord-cadru de finantare ce urmeaza a se incheia intre Consiliul Judetean Constanta, in calitate de finantator si Consiliul Local Medgidia, in calitate de beneficiar, in vederea sustinerii proiectelor cu finantare nerambursabila". Potrivit primarului Iordache, aceasta propunere are in vedere lipsa disponibilitatilor banesti care pun dificultati in derularea programelor cu finantare europeana. „Finantarile nerambursabile sunt o sursa importanta pentru sprijinirea dezvoltarii de ansamblu a organismului economic si social, din domenii pentru care, din cauza situatiei conjucturale, nu exista resurse financiare suficiente accesibile in mod curent sau din domenii in care exista un mod traditional, o nevoie de resurse financiare mai mare decat disponibilitatile", completeaza primarul Iordache.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii