Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Mazare, in vizita la Caminul de batrani

ro

05 Aug, 2010 13:52 1527 Marime text

Edilul Constantei a stat de vorba cu varstnicii despre lucrarile de reabilitare a imobilului

Modernizarea interiorului va fi gata pana la sfarsitul anului, urmand ca, in 2011, sa se treaca la amenajarea curtii

Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, a efectuat, ieri, o vizita la Caminul pentru Persoane Varstnice din localitate, situat in cartierul Faleza Nord (strada Unirii), reabilitat de municipalitate cu bani de la Uniunea Europeana. Lucrarile au inceput anul trecut, in vara, cu renovarea fatadei si modernizarea interiorului, iar proiectul va continua si in lunile urmatoare. In cadrul vizitei, primarul Constantei a stat de vorba cu varstnicii cazati in camin, carora le-a explicat in ce consta proiectul aflat in derulare. Radu Mazare a precizat ca, pana la sfarsitul anului, la camin se vor derula urmatoarele lucrari: la cantina – inlocuirea placajelor de faianta, reparatia tencuielilor interioare, a tavanelor si zugravelilor, montarea de gresie antiderapanta, inlocuirea placajului de caramida aparenta cu placaj de piatra la stalpi si pereti in sala de mese, inlocuirea instalatiei sanitare, cat si a utilajelor invechite, inlocuirea instalatiei de incendiu din cantina. In camerele de cazare se vor inlocui instalatiile corpului de cazare, se vor reface finisajele corpului de cazare, se va monta gresie in holuri. Mai mult, se vor demonta instalatiile de incalzire, in totalitate, si se vor inlocui cu o noua instalatie de incalzire. La spalatorie se vor inlocui instalatiile electrice si cele sanitare.

Dupa etapa aceasta, care va fi realizata pana la sfarsitul anului, se va trece la amenajarea curtii si la terminarea bisericii din afara cladirii, aflata in constructie. Profitand de vizita facuta la camin, Radu Mazare le-a vorbit varstnicilor despre eforturile financiare facute pentru derularea proiectelor sociale, dar, mai ales, despre piedicile pe care le pune actuala guvernare in dezvoltarea orasului. Mai mult, edilul a facut trimitere la masura pe care a adoptat-o Executivul, potrivit careia Primaria Constanta va trebui sa faca economii la iluminatul stradal, dar si la serviciile de salubrizare.

Nu in ultimul rand, Radu Mazare i-a asigurat pe batrani ca, in ciuda crizei economice si a deciziilor de la centru, Primaria Constanta nu va renunta la proiectele de sprijinire a categoriilor defavorizate. „Nu stiu daca o sa mai candidez, daca nu o sa mai candidez, dar, cat o sa mai fiu eu primar, nu o sa va uit si nici nu o sa va iau ceea ce meritati sa aveti, dupa cat ati muncit o viata intreaga, ca si asa aveti putin”, a declarat edilul.

Proiectul de reabilitare a Caminului pentru Persoane Varstnice se ridica la 3.499.662,22 lei, din care contributia Uniunii Europene este de 2.436.502,05 lei, contributia Guvernului – 372.641,68 lei, iar suma alocata de municipalitate – 690.518,68 lei.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii