Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Enel nu mai factureaza de cateva luni consumul firmelor

ro

07 Mar, 2011 12:29 2233 Marime text

Societatile comerciale constantene nu-si mai pot plati facturile pentru energie electrica, iar Enel recunoaste ca sistemul este in curs de modernizare.

Sute sau poate chiar mii de agenti economici din Constanta nu-si mai pot plati factura pentru energie electrica de cateva luni. Cei mai multi sunt din judetul Constanta si sunt disperati ca, atunci cand le va sosi factura pentru plata lunilor restante din interval de timp in care nu au achitat nici un ban pentru consumul de curent electric, vor fi pusi in imposibilitatea de a putea plati, din cauza costurilor foarte mari. Acestia povestesc ca, inca din luna septembrie a anului trecut, facturile de la Enel Dobrogea au sosit pe sediul social al firmelor, doar cu abonamentul radio-tv. Unul dintre agentii economici care are sediul social in Tuzla a afirmat ca inca din luna noiembrie a anului trecut incearca sa-si achite consumul pentru energie electrica consumata. Abonatii din Tuzla isi puteau achita pana in urma cu cateva luni facturile la sediul Enel din Eforie Sud, dar fiindca acest sediu s-a desfiintat, au fost trimisi la sediul din Mangalia. Angajatii de la casieriile Enel Mangalia l-au trimis acasa pe abonatul care a solicitat plata lunilor restante pentru ca indexul de consum al agentilor economici trebuie citit doar de un salariat al Enel, care ar fi urmat sa vina sa-l citeasca intre 1 si 10 ale fiecarei luni. Din noiembrie si pana in prezent insa nu s-a prezentat nici un angajat al Enel sa citeasca indexul consumatorului din Tuzla.

Un alt agent economic din municipiul Constanta se plange ca de cateva luni primeste facturi de la Enel doar cu abonamentul radio-tv si se afla in imposibilitatea de a-si achita consmul de curent electric. La randul sau, purtatorul de cuvant al Enel Constanta, Johanna Scantee, a declarat ca sistemul de plata pentru agentii economici este in curs de modernizare si sunt unele disfunctionalitati. Conform contractului reglementat de furnizare a energiei electrice, in cazul agentilor economici facturarea energiei electrice se face pe baza citirii indexelor contoarelor. Astfel, in lipsa unui index, factura va contine doar abonamentul radio-tv, urmand ca in luna urmatoare sa se factureze consumul real de energie electrica pe baza citirii indexului.

Pentru a primi factura de energie electrica cu un consum real, reprezentantii Enel recomanda agentilor economici constanteni sa comunice indexul lunar telefonic la noul serviciu Info Enel. Indexul trebuie transmis prin operator in cazul agentilor economici, nu prin Telecitire ca in cazul consumatorilor casnici. Acesta va putea fi transmis printr-un apel telefonic, gratuit, la numarul de telefon 0800 07 08 09. Cei care apeleaza serviciul Info Enel pot opta fie pentru varianta unei discutii cu un consultant specializat, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00-20.00 si sambata intre orele 8.00-13.00, fie pot consulta oricand setul inregistrat de raspunsuri complete formulate pe baza celor mai frecvente solicitari primite din partea clientilor.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doinadonciu 03 Feb, 2012 11:53 va rog reglementati intr-iun fel situatia nu se poate da indexul ce se intimpla?????????? se raspunde ca alegerea mea nu corespunde nici uneia din optiuni cum sa dam totusi indexul??????????????//