Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Doi inspectori ai ANAF, prinsi in timp ce primeau mita 2.000 euro

ro

10 Dec, 2010 12:05 968 Marime text

Potrivit Serviciului Judetean Anticoruptie, cei doi ar fi solicitat suma de bani pentru a inchide ochii la mai multe nereguli constatate

Inspectorii fac parte din departamentul Control Fiscal si au, potrivit declaratiilor de avere, venituri numai salarii

Ieri, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, au prins in flagrant doi inspectori din cadrul ANAF - DGFP Constanta, in timp ce primeau 2.000 Euro cu titlu de mita de la un cetatean, pentru a nu lua masurile legale ce se impun pentru neinregistrarea in evidentele contabile a unor facturi.

Flagrantul a fost organizat in urma denuntului depus la Directia Generala Anticoruptie de cetateanul controlat, care miercuri a sesizat faptul ca a fost contactat telefonic de o persoana care s-a prezentat drept inspector ANAF si care i-a solicitat sa se intalneasca pentru a discuta despre anumite nereguli constatate in actele financiare ale firmei administrate. La intalnire au venit doua persoane, care i-au comunicat denuntatorului ca, in urma studierii documentelor firmei, au constatat ca nu a emis factura catre o societate din Bulgaria, fapt pentru care risca sa ii fie intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Ulterior, unul dintre cei doi inspectori i-ar fi pretins suma de 2.000 euro pentru a iesi bine la control si pentru a scapa de orice problema ulterioara, mentionand totodata ce documente trebuie sa intocmeasca pentru justificarea controlului efectuat.

In urma denuntului, ofiterii DGA au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si, sub coordonarea procurorului desemnat, au participat la flagrant. In urma actiunii, cele doua persoane au fost identificate ca fiind Costel Bafan si Andrei Cimpoaie, inspectori in cadrul ANAF - DGFP Constanta, sectia Control Fiscal. Cei doi sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, urmand a se propune instantei de judecata arestarea preventiva. Potrivit unor surse din cadrul DGFP, cei doi sunt angajati de cativa ani in directie si au in jur de 30 de ani. Dosarul a fost declinat de Parchetul Tribunalului catre DNA, pentru ca s-a constat faptul ca cei doi aveau atributii de conducere.

Potrivit declaratiilor de avere, cei doi suspecti nu ies din tipare. Astfel, in declaratia pe 2010, Costel Bafan, care are functia de inspector principal, si-a trecut un apartament si conturi in care se gasesc circa 70.000 de lei. In 2009, inspectorul principal avea doar 50.000 de lei in conturi. Andrei Cimpoaie este inspector asistent si a declarat ca avere un teren de 500 metri patrati intravilan in Lazu, o constructie agricola de 90.000 metri patrati datand din 2008 si doua autoturisme marca BMW din 2000 si 1999. De asemenea, Cimpoaie si-a trecut in declaratia de avere datorii la banci si persoane fizice de peste 52.000 de euro.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii