Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Cosmarul cazarilor

ro

24 Sep, 2010 12:08 1139 Marime text

Liga Studentilor de la Universitatea „Ovidius" a strans peste 1.200 de cereri pentru cazare

Studenti din caminul C2 erau, joi, nemultumiti de faptul ca de o saptamana nu au apa calda

Reprezentantii Universitatii „Ovidius" spun ca de vina pentru acest lucru este o eroare de contabilitate care va fi remediata in cel mai scurt timp

Joi a fost ultima zi in care studentii Universitatii „Ovidius" au avut posibilitatea de a-si depune cereri pentru cazare in caminele institutiei de invatamant superior. Intervalul in care tinerii si-au completat cererile au fost 14.06 -27.06. 2010 si 13.09 -23.09.2010. La camera 5 din mansarda Caminului C2, reprezentantii Ligii Studentilor inregistrasera 106 cereri pentru studentii de la Facultatea de Stiinte Economice si 1.200 de cereri de la celelalte facultati din cadrul Universitatii „Ovidius", in afara de Constructii, Teologie si Medicina. Printre studenti, rumoare. Cei mai multi dintre acestia asteapta cu mare emotie lista mediilor cu care au incheiat anul universitar trecut pentru a sti cat vor plati caminul. Pana acum, studentii la forma de invatamant cu taxa au platit 230 de lei, iar cei de la forma de invatamant fara taxa au scos din buzunar 110 lei.

Studentii stiu ordinea in care se fac cazarile, pe ani de studii, insa nu sunt siguri ca vor prinde un camin bun, chiar daca au medii bune. Tinerii isi aduc aminte ingroziti si de faptul ca nu de putine ori s-au gresit mediile si atunci repartizarea s-a facut in camine mai putin preferate. Un alt of este faptul ca la masterat sunt foarte putine locuri fara taxa, in consecinta batalia pentru cele doua pozitii fiind una extrem de stransa. Neoficial, studentii vorbesc pe la colturi si de sume care incep de la 100 de euro pentru a obtine un loc cald.

Mai mult decat atat, studentii din C2 erau, joi, nemultumiti de faptul ca, de o saptamana, nu au apa calda si sunt nevoiti sa ia apa calda de la aparatul de apa de pe holul caminului. „Nu stim ce se intampla cu apa calda. Ideea este ca am si racit. In camera nu mai este asa de cald acum", a spus o studenta. In lipsa unui raspuns oficial, printre tineri se zvonea ca s-ar fi pus sechestru pe centrala termica?!. De partea cealalta, reprezentantii Serviciului Tehnic sustin ca nu s-au platit gazele pentru centrala termica din cauza unei greseli de contabilitate, iar situatia se va remedia daca nu vineri, cel tarziu pana incepe noul an universitar. Mai precis, un calcul gresit ar fi dus la o factura gresita si de aici incurcatura. Studentii care au stat la C2 pe timpul verii mai spun ca ei si-au platit taxa de camin si nu isi explica faptul cum de nu s-au platit gazele la timp. In plus, tot in vara, unele camere au fost ocupate de turisti, deci bani ar fi.

Repartizarea studentilor in camerele din caminele Universitatii „Ovidius" se va face pe 29 si 30 septembrie. Nu se stie inca ora la care va incepe actiunea. Studentii au la dispozitie aproximativ 1.500 de locuri in C1, C2, doua camine in zona Pescarie, Caminul gazduit de Colegiul Tehnic Energetic si cel de la „Vasile Parvan".

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii