Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Organigrama restransa a Primariei Constanta ar putea fi aprobata in sedinta Consiliului Local Municipal de vineri

ro

12 Jul, 2010 01:00 1090 Marime text

Pe ordinea de zi se află şi proiectul privind preluarea, de către administraţia locală, a managementului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

Consilierii locali municipali constănţeni se reunesc vineri, 16 iulie, de la ora 12.00, în şedinţa ordinară a lunii iulie, după ce, reamintim, ei au sărit peste aceea a lunii iunie. Pe ordinea de zi a evenimentului vor fi incluse, aşa cum susţin surse din Primăria Constanţa, peste 50 de proiecte de hotărâre, printre ele regăsindu-se, se pare, inclusiv un proiect ce prevede preluarea de către municipalitate a managementului asistenţei medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Reamintim că primarul Radu Mazăre declara, cu aproximativ o lună în urmă, că nu ia în calcul preluarea acestei unităţi spitaliceşti până la identificarea unei surse de finanţare în cadrul administraţiei locale. Cu toate că proiectul se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de CLM, aceleaşi surse au dat de înţeles că este puţin probabil ca el să treacă. Ne putem, aşadar, aştepta ca cel puţin aleşii locali PSD să voteze „împotrivă”, pe motivul invocat de Mazăre, anume inexistenţa unei surse de finanţare.

Pe lângă acest proiect, consilierii vor dezbate şi propunerea care prevede aprobarea preţului de facturare al apei de adaos, adică al acelor cantităţi de apă care figurează la pierderi din cauza faptului că există asociaţii de locatari care fură apa caldă din calorifere.

Printre proiecte se regăsesc, de asemenea, iniţiative care se referă la aprobarea unor studii de fezabilitate (SF-uri) pentru drumurile interioare din cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri din Baba Novac.

Unul dintre proiectele care nu figurează încă pe ordinea de zi a şedinţei, dar care va fi dezbătut, cel mai probabil pe ordinea suplimentară, se referă la aprobarea unei noi organigrame a Primăriei Constanţa, organigramă în care numărul maxim de angajaţi este de 798, comparativ cu 1.148, atât câţi sunt acum. Dezbaterea proiectului este incertă deoarece municipalitatea aşteaptă un aviz din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Dacă ANFP nu va transmite până pe 16 iulie acest aviz, proiectul va fi discutat într-o şedinţă viitoare.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii