Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masini de lux, bijuterii, ceasuri si colectii extravagante Pasiunile celor mai bogati constanteni

ro

07 Oct, 2009 23:06 10935 Marime text

cap_1.jpgHigh class în timpul liber

Maşini de lux, colecţii extravagante de ceasuri şi bijuterii, sporturi extreme şi călătorii în destinaţii exotice se numără printre activităţile high class cu care cei mai înstăriţi constănţeni îşi umplu puţinul timp liber.

Gabriel Comănescu

Potrivit Top 500 Forbes, editat de Adevărul, Gabriel Comănescu, ocupantul locului 10 în Topul Forbes 500 miliardari şi totodată cel mai avut constănţean, îşi conduce business-ul de 420 de milioane de dolari direct de la faţa locului. Reversul medaliei îl înstrăinează pe afacerist de noţiunea de timp liber.

gheorghe_bosanceanu_08.jpgGheorghe Bosânceanu

Cel mai important hobby al ocupantul locului 39, Gheorghe Bosânceanu, cu o avere estimată la 160 - 170 milioane euro, este shipping-ul, pentru că, după cum recunoaşte, mulţi ani, nu a făcut altceva. În măsura în care are un moment de răgaz, armatorul constănţean preferă să se relaxeze la tenis şi la schi, sport pe care îl practică în străinătate, pentru că acolo găseşte o mai bună organizare şi mai multă zăpadă. Îi place schiul pentru că e un sport complex, chiar dacă ultima oară s-a ales cu o ruptură musculară de toată frumuseţea. La polul opus se situează vânătoarea, potrivit declaraţiilor afaceristului. Nu-i place, dar a luat parte la un asemenea eveniment o singură dată, când era să fie luat în colţi de un porc mistreţ. În domeniul culinar, consideră că mâncarea tradiţională românească este gustoasă, dar nu şi sănătoasă, iar la 53 de ani, nu mai face compromisuri, alege doar salate, legume şi peşte. Bosânceanu conduce un Mercedes Benz SL 55 AMG.

Corneliu Idu

Situat pe locul 46, cu o avere de 130 milioane de euro, căpitanul de navă Corneliu Idu e pasionat de sportul alb. Investiţia sa de 5 milioane de euro în baza sportivă de la Mamaia este una dintre dovezile cele mai palpabile că antreprenorul iubeşte tenisul. Cu o educaţie marinărească, Idu nu mai are timp de concedii, în ultimii 20 de ani, fiind plecat doar în două vacanţe, potrivit declaraţiilor sale.

Adolf Bâclea

Prezenţă discretă în mediul de afaceri autohton, ocupantul locului 61, cu 98 - 100 de milioane de euro, Adolf Bâclea menţine un „low profile" şi referitor la pasiunile sale.

Familia Lazia

Lucian Lazia conduce, alături de fiul său, Dorin Mihai, o afacere cu un profit de 60 - 62 de milioane de euro, care îi situează pe poziţia 100 a topului. Familia este o iubitoare a artei şi a frumosului şi posesoarea unei biblioteci impresionante. Lazia deţine tablouri şi statuete rare, evaluate la un milion de euro, dar şi o serie de terenuri în Constanţa şi Prahova. O altă pasiune costisitoare a familiei este legată de maşini. Recunoaşte că nu rezistă prea mult în faţa unui autoturism, iar la sfârşitul anului 2008 a achiziţionat un model Lexus, dar şi un Jeep Range Rover. Familia se bucură şi de un Mercedes ML.

Familia Martin

Dumitru Martin, alături de familie, deţine o afacere de 40 - 41 milioane de euro, situându-se pe locul 146 în Top 500 Forbes.

Pasionat de yachting şi vânătoare, deţine câteva ambarcaţiuni, dar şi arme de vânătoare. Îi place pescuitul oceanic şi spune că a capturat, în urmă cu câţiva ani, chiar un peşte spadă de 180 de kg în Hawaii. În domeniul autoturismelor, nu-i place BMW-ul, de aceea preferă concurenţa, Mercedes. Are un model S 550 nou de 84 de mii de dolari. În New York a fost tentat să liciteze chiar un Ferrari sau un Lamborghini. Omul de afaceri are în portofoliu şi o colecţie de ceasuri Rolex, despre care a evitat să avanseze o valoare anume.

Familia Precup

Proprietară a companiei Cardinal Motors din Constanţa, afacere care o situează pe locul 164, cu 35 de milioane de euro, familia Precup a prins gustul succesului şi continuă să-şi extindă business-ul din industria auto, cu sacrificiul timpului liber.

Gheorghe Hagi

Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, deţine o afacere de 30 - 35 de milioane de euro şi ocupă poziţia 170 în Top 500 Forbes. Pasiunea fotbalistului constănţean rămâne sportul care l-a consacrat.

Florin Cârstocea

Pe locul 185 în Top 500 Forbes, cu o avere de 31 de milioane, omul de afaceri Florin Cârstocea este pasionat de yachting şi yachturi. Cârstocea a finanţat construirea unui lăcaş de cult, în localitatea Băltenii de Sus, din judeţul Tulcea. Biserica ilustrează o „catedrală în miniatură", în stil bizantin.

constantin_fratila_03.jpgConstantin Frăţilă

Fost arbitru de fotbal, Constantin Frăţilă este prezent în top pe locul 185, cu o avere de 31 milioane de euro. Afaceristul regretă că munca îi ocupă serios timpul liber şi astfel rămâne dator familiei. Împătimit al călătoriilor, se mulţumeşte însă cu timpul liber din concedii, pe care nu le ratează şi pe care le diversifică an de an. „Fac două - trei concedii pe an. Un tur prin lume cu familia şi cu cele două fete, iar restul doar cu soţia". În perioada septembie - octombrie, alege Antalya sau Malta, unde merge doar cu soţia la plajă, dar vizitează şi un alt traseu mai lung, prin Mexic şi Africa de Sud. A ajuns şi la Monaco, unde nu ocolit cazinourile. A câştigat puţini bani, oricum nu a ajuns pe mesele mari. Anul trecut a vizitat, împreună cu familia, oraşe precum Viena, Zurich, Amsterdam, Londra, Hamburg şi Berlin, iar pentru anul în curs şi-a propus un alt traseu. Omul de afaceri vizează, de data aceasta, Spania şi Portugalia. „Mergem cu avionul până la Madrid şi apoi cu maşina. Vom vizita Cordoba, Sevilla, Lisabona, Porto şi altele", este planul de călătorie al afaceristului pentru următoarea vacanţă.

Stere Samara

Omul de afaceri Stere Samara se situează pe poziţia 217, cu o avere estimată la 26 - 27 milioane de euro. Afaceristul regretă timpul pe care îl petrece departe de familie şi spune că şi-ar dori ca ziua să aibă 48 de ore. Afaceristul este pasionat de citit şi preferă domeniul istoriei. În ceea priveşte sportul, spune că se relaxează la o repriză de tenis de câmp.

Vasile Costea

Cu 20 - 21 de milioane de euro şi un loc 273 în Top 500 Forbes, Vasile Costea are ca şi pasiune călătoriile. Îşi aminteşte cu nostalgie că, în trecut, a ajuns să vadă multe locuri din Asia şi Europa. Anul acesta a vizitat Vietnamul, Cambodgia şi Mautirius. Sportul preferat al afaceristului este tenisul de câmp, pe care l-a practicat de la vârsta de cinci ani. Se relaxează pe pârtia de schi şi este un împătimit al motoarelor. La maşini, preferă Mercedesul şi are câţiva „bolizi" în garaj, printre care un CL cu 550 CP, decapotabil, dar şi un model AMG. De când a fost lovit de criză, îşi petrece vremea la birou şi regretă lipsa de timp liber.

Nicuşor Năstase

Ocupant al locului 283, cu o cifră de afaceri de 19 - 20 de milioane de euro, Nicuşor Năstase este pasionat de caii putere. Omul de afaceri constănţean conduce, printre altele, un Porsche Cayenne şi un Mercedes AMG. Nu este un împătimit al sporturilor de iarnă şi tocmai de aceea preferă ca din decembrie şi până ce se termină iarna în România, să locuiască la Miami, în America, unde se bucură de vremea caldă şi se relaxează în vila pe care o deţine.

mihai_craiu.jpgMihai Craiu

Născut în Constanţa, dar prezent pe scena afacerilor în Capitală, Mihai Craiu ocupă locul 421 în Top 500 Forbes, cu o avere estimată la 9 - 11 milioane de euro. Afaceristul spune că nu îi plac banii în sine, însă iubeşte luxul. În materie de autoturisme, preferă confortul, nu viteza, iar Mercedes-ul său S600 negru, asimilat de omul de afaceri cu un living confortabil, atestă acest lucru. Îşi petrece timpul liber alături de familie şi se consideră împlinit pe plan personal. Are o familie frumoasă şi o fată de zece ani, de care spune că este foarte mândru. Merge cu ea la înot, în parc cu rolele sau la munte. Este un gurmand şi îi place tot ce e interzis în materie culinară: picant, gras şi nesănătos. Ceasul său preferat este un Vacheron Constantin, un brand care îi place foarte mult.

Liviu Brăiloiu

Fostul prefect al judeţului, Liviu Brăiloiu, ocupantul locului 310 în Top 500 Forbes, cu o avere de 17 - 18 miliarde, este colecţionar de artă. Afaceristul se mândreşte cu o colecţie de tablouri şi obiecte de artă estimată la 350 de mii de euro, iar cea de bijuterii şi pietre preţioase, la 430.000 de euro. Alte piese colecţionate de Brăiloiu sunt ceasurile - o colecţie de ceasuri evaluate la 280.000 euro şi armele de vânătoare - o colecţie de piese estimate la 100.000 de euro. Împătimit şi al maşinilor, Brăiloiu deţine şi două autoturisme BMW, o Toyota şi un Nissan.

nicusor_constantinescu_01.jpgNicuşor Constantinescu

Pe poziţia 450 în top, cu o avere de 9 milioane de euro, se situează Nicuşor Constantinescu, pasionat de autoturisme şi ambarcaţiuni. Omul de afaceri este posesorul unor modele precum Jeep Land Rover, Aro 307, Volkswagen Golf 4, Jaguar, dar şi o şalupă.

Sorin Strutinsky

Constănţeanul Sorin Strutinsky are o avere estimată la 7 - 8 milioane de euro şi ocupă locul 478 în Top 500 Forbes. Pasionat de sport, omul de afaceri este preşedintele clubului sportive CVM Tomis, campioana en-titre naţională la volei masculin şi câştigătoarea ultimelor trei ediţii ale Cupei României.

radu_mazare_20.jpgRadu Mazăre

Edilul Constanţei se situează printre ultimele locuri ale topului 500 Forbes, pe poziţia 428, cu o avere declarată de 10 milioane de euro, însă este de departe, „cireaşa de pe tort" în ceea ce priveşte pasiunile sale excentrice.

Maşini de lux şi femei frumoase

Pasiunile pentru surfing, maşini de lux şi femei frumoase cu „picioare lungi" sunt de notorietate. Colecţia de autoturisme de epocă a edilului numără un jeep Willis din 1968, O Toyota Land Cruiser galbenă din '77, la care se adaugă un Studebaker Dictator din 1937 şi o replică Auburn din 1934. Printre ultimele achiziţii în materie de autoturisme se numără un Morgan roşu decapotabil cu aer retro, în valoare de circa 50.000 de euro. Cea mai interesantă piesă din colecţia edilului este un model original, o maşină restilizată după un Lincon Zephyr din 1935, comandată în SUA. Primarul de Constanţa a mai avut un Lincoln Continental şi un Chrysler New Zorker.

Turist în Thailanda, Cambodgia şi Vietnam

Pe contul personal de hi5, Mazăre susţine că preferă muzica grecească, braziliană, cubaneză, salsa, arăbească, dar şi turcească. Este pasionat de bărci, sporturi extreme, fete, ţări şi locuri exotice, dar şi maşini „talentoase". Recunoaşte că nu ezită să încerce toate plăcerile vieţii, inclusiv pe cele culinare. Spune că a încercat câte o specialitate culinară tradiţională ţărilor pe care le-a vizitat. Nu a ratat „delicatese" precum melci, bufniţă, anghilă, şoarece, iar anul trecut, în Indonezia, a mâncat cobră, piton, liliac şi şopârlă. În acest an, Radu Mazăre a călătorit câteva zile prin Thailanda, Cambodgia şi Vietnam, însoţit de fiul său şi de unul dintre fraţii săi. În ultima sa vacanţă, din Vietnam, a încercat un meniu din tarantule prăjite şi acoperite cu un sos dulce.

{mos_ri:top 500,constanteni}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sandor 09 Jun, 2010 20:04 In curand se vor cere si capetele acestor zurbagii ,avem noi ac si de cojocul vostru lifte imbogatite.
  • mata 08 Oct, 2009 20:50 sa te f.ty mazariche imputita
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 18:33 REGINA MARIA "caracterul este destin"
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 18:19 Caracterul, format dintr-o multitudine de gene, este destinul.
  • surmelis argentina pusa 08 Oct, 2009 07:25 Bogatii Constantei si nu numai au GENA DE AFACERIST.