Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Bibliotecii si a Cartii, marcata la Pecineaga

ro

30 Apr, 2009 02:55 3906 Marime text
Pecineaga.jpgÎn comuna Pecineaga s-a sărbătorit, ieri, Ziua Bibliotecii şi a Cărţii.

Manifestarea dedicată acestei ocazii a avut loc la sediul Bibliotecii Comunale Pecineaga, situat în clădirea Căminului Cultural. La eveniment au participat elevi şi cadre didactice din cadrul Şcolii Generale Pecineaga, viceprimarul Georgeta Ioniţă, dar şi reprezentantul Bibliotecii Judeţene I.N. Roman, Ştefan Pleşoianu.
Bibliotecara Alina Sas a declarat că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Comunale Pecineaga, care este printre primele din mediul rural. Aceasta a adăugat că biblioteca are un sediu reamenajat datorită preocupării administraţiei locale. „Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Pecineaga pentru faptul că ne-au ajutat să schimbăm faţa acestei biblioteci. Sper că ne vor ajuta şi în viitor", a afirmat Alina Sas.

Biblioteca va avea şi calculatoare

Reprezentantul Bibliotecii Judeţene Constanţa, Ştefan Pleşoianu, a declarat că Biblioteca Pecineaga a fost inclusă într-un program de informatizare derulat de fundaţia lui Bill Gates, fondatorul Microsoft. Practic, urmează ca biblioteca să fie dotată cu calculatoare şi să beneficieze de acces la Internet. „Pe 23 aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Cărţii. Aceste manifestări se înscriu toate în Săptămâna Cărţii. Prin carte, ne construim personalitatea. Cartea, alături de şcoală, este principalul instrument prin care se construieşte caracterul uman. Biblioteca publică este un centru cultural de maximă importanţă în comunitate", a subliniat Ştefan Pleşoianu.
În cadrul activităţii, elevii Şcolii Generale Pecineaga au prezentat în câteva cuvinte personaje importante din literatura română şi internaţională. Copiii au vorbit despre Badea Cârţan, despre William Shakespeare, născut pe 23 aprilie, şi despre Mihai Eminescu, pe care l-au evocat recitând câteva poezii de referinţă din opera sa.
Viceprimarul Georgeta Ioniţă a precizat că sediul bibliotecii a fost reamenajat anul trecut. Potrivit bibliotecarei Alina Sas, Biblioteca Pecineaga numără aproximativ 6.800 de volume. Administraţia locală, prin primarul Niculae Stan şi Consiliul Local, urmează să investească în viitor în înnoirea fondului de carte. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bogdan 07 Feb, 2010 02:02 lokuiesk in kom pek. shi na-m kuvinte frate eee varza {ma mut}e plin de tarany knd auziti de pek sa fugiti