Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă cere demisia președintelui României, Klaus Iohannis

ro

14 Oct, 2019 11:14 948 Marime text
În această dimineață, Viorica Dăncilă  i-a transmis preşedintelui României, Klaus Iohannis, un mesaj dur pe pagina sa de Facebook. După ce Iohannis a declarat că este în război cu PSD, Dăncilă îl acuză pe preşedinte României de încălcarea articolului 80 din Constituţie şi îl consideră "cel mai mare pericol pentru democraţie".
 

Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie “într-un plin război cu PSD” și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare.
Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?
Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare!
Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României - cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație si istoria a dovedit-o de nenumărate ori.
Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român., a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii