Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:52 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Nu demisionează din Parlament. Deputatul, Dumitru Focşa - „Incidentul din familia mea le-a picat mănușă liderilor AUR, pentru a-și pune în aplicare planurile pe Constanța"!

ro

08 Jan, 2023 10:49 2325 Marime text
Deputatul Dumitru Viorel Focşa
UPDATE: Pentru ZIUA de Constanța, fostul parlamentar AUR a declarat că nu va demisiona din Parlamentul României și consideră că demiterea sa este doar o lovitură de imagine a conducerii partidului.

Iată declarația deputatului acordată cotidianului nostru: „Decizia luată de Juriul AUR, înaintea concluziilor organelor de cercetare penală, nu mă obligă moral să-mi dau demisia din Parlament.

Însăși soția mea este surprinsă de această execuție publică doar de dragul unui procent in sondaje, fapt ce demonstrează că meritocrația mult trâmbițată în AUR, este doar pentru naivi.

Munca depusă de mine la nivel național în AUR, și campania coordonată de mine pe Constanța, care a făcut să aibe (AUR) 4 parlamentari, cred că a demonstrat că sunt o persoană care poate crea temeri la Constanța.

Dacă ne gândim că, în Juriu AUR este chiar o persoană care are loc pe liste la Constanța, prieten cu Claudiu Târziu, veți înțelege de ce juriul s-a pronunțat înaintea emiterii rezultatelor cercetării în speța cu problema.

Dacă Parlamentul era liber de pușcăriași reabilitați sau de pedofili și trădători, da, poate că aș fi acceptat decizia juriului AUR.


Dar, personal, consider că a fost o execuție publică de dragul imaginii, cât și o oportunitate de a face loc pe lista unei alte persoane la următoarele alegeri (n.r. deputatul l-a indicat aici pe Șerban Dimitire Sturdza, descendentul familiei Sturdza, care face parte din Juriul de onoare al AUR).

Numărul mare de susținători, chiar  mulți membri AUR pe grupurile interne din județ și chiar din țară, îmi cer să rămân în Parlament, și nu recunosc decizia juriului AUR ca fiind una corectă.

Am deranjat mult, chiar și organizațiile și filiale din țară, acolo unde auzeam că se infiltrează unii penali de la PSD sau PNL. Cum ar fi Olt și Mehedinți.

Cert este că, incidentul din familia mea le-a picat mănușă pentru a-și pune unele planuri pe Constanța în aplicare, dar să și scape de unul care chiar face ce zice", a declarat Dumitru Viorel Focșa pentru ZIUA de Constanța.


Știrea inițială:

La câteva zile după ce deputatul Dumitru Viorel Focşa a fost implicat într-un scandal de violenţă domestică, acesta a decis să transmită un comunicat de presă în care să aduncă unele lămuriri. 

Prezentăm mai jos mesajul transmis de deputatul AUR Dumitru Viorel Focşa: 

„Am decis să ofer o declarație publică după câteva zile în care am ales să nu răspund solicitărilor presei și zecilor de telefoane primite de la jurnaliști locali sau de la centru.

 Prin prezenta declarație nu doresc să mă disculp în ceea ce mă privește, fiind deja supus judecății publice prin masiva mediatizare a unui incident din familia mea la majoritatea televiziunilor. Îmi voi asuma cu responsabilitate greșeala făcută, având în același timp dreptul de a îmi apăra imaginea publică. Fără îndoială, nu există scuză pentru nicio faptă de violență și mai ales cea îndreptată împotriva membrilor familiei. 
 
Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind șapte zile din șapte atât la București, cât și în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanțele cetățenilor. În acești doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănțenilor.  Stau dovadă mesajele de susținere primite de la cetățeni, ceea ce nu arată altceva decât că mi-am făcut datoria.
 
Cât privește cazul prezentat în aceste zile la TV, acesta se va epuiza cât de curând fără o dezbatere reală despre fenomenul violenței din familiile românești care să genereze soluții adecvate privind diminuarea acestuia. Sunt dispus, alături de colegii mei parlamentari, să inițiez eu această dezbatere, conștientizând greșeala făcută. Majoritatea familiilor românești afectate de violență sunt afectate și de sărăcie atât materială, cât și morală, consum de alcool, lipsă de perspective. 
 
La nivel european există un plan de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice (Convenția de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen. Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se dorește redefinirea societății după niște principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR și resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive și utopice.

 E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere și generarea de soluții relevante pentru stoparea violenței din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar. Divorțul sau reconcilierea cu soția mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizați fapte însoțite de soluții și nu persoane“ - a precizat deputatul Dumitru Viorel Focşa.
 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii