Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE A votat alături și pentru interesele PSD. Consilierul local, Iulian Călin va fi exclus din USR Constanța

ro

28 Feb, 2023 17:09 2474 Marime text


UPDATE:

Poziția oficială a USR Constanța în cazul consilierului Iulian Călin


„USR Constanţa nu va accepta şi nu va tolera membri care fac jocuri de culise cu alte partide în defavoarea constănţenilor, mai ales dacă vorbim şi despre favorizarea unor indivizi din gaşca PSD-iştilor, care zeci de ani au monopolizat şi distrus municipiul, precum şi staţiunea Mamaia.

Anunţăm oficial că USR Constanţa va solicita excluderea consilierului municipal Iulian Călin din cadrul partidului Uniunea Salvaţi România.

Decizia vine ca urmare a votului pe care domnul Călin l-a acordat în favoarea unui proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de Zi a Consiliului Local Constanţa prin care uneia dintre firmele şefului PSD Constanţa, Ion Dumitrache, i se permite cumpărarea unei suprafaţe de 854 mp de plajă din staţiunea Mamaia.

Deşi USR Constanţa a anunţat clar că nu va susţine acest proiect, pentru care consilierii PNL şi PSD şi-au dat mâna în cadrul comisiei de specialitate, prin votul său,  Iulian Călin ne-a arătat că este de partea celor care vor să contribuie mai departe la betonarea completă a staţiunii Mamaia şi prosperitatea rechinilor imobiliari de sorginte pesedistă.

Pe lângă faptul că Iulian Călin a încălcat principiile USR, considerăm că a trădat încrederea constănţenilor care l-au pus prin vot în scaunul de consilier local şi îi solicităm demisia din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa".


Iulian Călin ar fi fost atenționat chiar și în timpul ședinței dar a continuat să voteze alături de PSD!Atitudinea de astăzi a reprezentat picătura care a umplut paharul. Biroul Național al USR va fi sesizat de grupul de consilieri locali USR de la Constanța în legătură cu votul acestuia din cadrul ședinței de CLM din 28 februarie 2023 iar în acest context va fi solicitată demiterea acestuia din partid. Totodată, conducerea USR Constanța îi va solicita lui Iulian Călin și public, demisia de onoare din partid și din demnitatea de consilier local", a precizat pentru ZIUA de Constanța, Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța.  Caragheorghe a mai spus că Iulian Călin ar fi fost atenționat chiar și  în timpul ședinței, însă acesta a refuzat să le răspundă colegilor consilieri.


Șeful PSD Constanţa, organizația municipală, Ion Dumitrache va putea cumpăra o aproape 1.000 de mp de de plajă în Mamaia

Proiectul a fost aprobat în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal, fiind votat de 19 consilieri locali de PNL, PSD și de Iulian Călin de la USR.

Ceilalți consilieri locali USR s-au opus acestei tranzacții.

De altfel, Călin a votat cot la cot cu PSD și PNL și alte proiecte controversate cum ar fi aprobarea raportului de evaluare nr. 263140/15.12.2022 ce stabileşte diferenţa de preţ rezultată ca urmare a modificării reglementărilor şi funcţiunilor urbanistice ale terenului situat în staţiunea Mamaia, Sat Vacanţă, Luna Park, în suprafaţă totală de 1622 mp, dar și împrumutul de 250 de milioane de lei pentru următorii 13 ani.

Din aceste considerente, conducerea USR Constanța urmează să anunțe excluderea din partid a consilierului Iulian Călin. Acesta conduce interimar și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, aflat în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Vă reamintim, în cadrul comisiei de specialitate de ierim în care a fost dezbătut proiectul 55 de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, consilierii PNL şi PSD au votat pentru vânzarea unei suprafeţe de 854 de mp de teren/plajă din staţiunea Mamaia către una dintre firmele în spatele căreia se află preşedintele PSD, Ion Dumitrache, la propunerea primarului Vergil Chiţac.

Terenul este ocupat de construcția C1-Bufet Felix, proprietatea Marina & Santis SRL cu o suprafață construită la sol de 480 mp și pe care este instituit un drept de superficie conform contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros autentificat sub nr.452/41.04.2020.

Marina & Santis SRL este deținută de Maria și Ion Dumitrache, ultimul fiind președintele PSD Constanța, organizația municipală.
Din cauza PUZ-ului stațiunii, liderul PSD va putea să ridice pe plajă cel puţin o construcţie P+2, locuinţe de vacanţă şi cam orice zidărie din beton pe care o poate suporta generosul său buzunar.

Este acelaşi teren pentru vânzarea căruia, în 2019, aceiaşi consilieri PNL s-au opus, blocând proiectul lui Decebal Făgădău. Iată că acum, în 2023, liberalii s-au răzgândit şi nu mai au nicio problemă.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii