Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE USR Constanța solicită prefectului încetarea mandatului de consilier local al lui Iulian Călin

ro

14 Jun, 2023 14:04 1239 Marime text




UPDATE: Instituția Prefectului județului Constanța a comunicat că până în acest moment, nu i-a fost comunicată hotărârea forului competent privind excluderea din partid a lui Iulian Călin.


Reprezentanții USR Constanța susțin că „alesul local Iulian Călin care a trădat principiile partidului pe listele căruia a fost ales și, implicit ale alegătorilor, favorizând vânzarea unei bucăți plajă în Mamaia către șeful PSD Constanța, nu mai are ce căuta în această funcție".

Decizia de excludere a lui Iulian Călin din USR a rămas definitivă în urma contestării acesteia la Comisia Națională de Arbitraj a partidului și a fost comunicată instituției Prefectului Județeului Constanța.

Pe această cale, USR solicită prefectului județului Constanța, ca, potrivit Codului Administrativ, să constate, prin ordin, cât mai repede, încetarea mandatului de consilier local al lui Iulian Călin înainte de expirarea duratei normale a acestuia și să declare locul vacant.

USR Constanța mai anunță că nu acceptă ca un post de consiler local să fie ocupat de un individ care a trădat voturile și încrederea constănțenilor pentru a servi rechinii imobliliari din cartelul PNL-PSD, oficializat și la Constanța de primarul Vergil Chițac.

Amintim că, în luna martie, Biroul Național (BN) al USR a decis, cu unanimitate de voturi, excluderea din cadrul partidului a consilierului local municipal Iulian Călin. Decizia a venit ca urmare a sesizării  transmisă de consilierii USR Constanța către BN după ce, în ședința de Consiliu Local, Iulian Călin a votat alături de PSD și PNL pentru ca șeful PSD Constanța, Ion Dumitrache, să poată cumpăra o bucată de 850 mp de plajă în Mamaia - teren pentru care Vergil Chițac s-a grăbit să emită, deja, certificatul de urbanism aferent unei construcții P+2!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii