Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titlurile de proprietate din Grindul Chituc, sub semnul intrebarii

ro

18 Nov, 2009 02:58 1443 Marime text
Raportul verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor în cazul Grindului Chituc a fost desecretizat şi înmânat Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa.

Prefectul Claudiu Palaz a specificat că în raportul respectiv se menţionează că Hotărârea Consiliului Local Corbu nr. 48 a fost adoptată în şedinţa din 16 aprilie 2004 şi transmisă, în diverse variante, la diferite instituţii ale statului. Concluzia, în urma verificărilor făcute la faţa locului, este că vinovat este secretarul Primăriei Corbu, Mirela Raciuc, şi preşedintele de şedinţă, consilierul local Cornel Marin, care a semnat hotărârea „deşi cunoştea că datele privind suprafeţele terenurilor din acest act administrativ sunt fictive". Raportul a ajuns la Poliţie şi Parchet, iar în sarcina celor doi apar mai multe capete de acuzare, printre care abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

În contextul prezentat, prefectul Claudiu Palaz a explicat că, referitor la verificarea intabulării, în raport se menţionează: „ca urmare a acestei intabulări false şi rapide cu încălcarea Legii 7/1996 a OCPI, Comisia de Fond Funciar Corbu a întocmit 182 procese verbale de punere în posesie pentru o suprafaţă de 965 ha în care au fost completate 13 titluri de proprietate în zona tampon şi cea economică a Grindului Chituc". Prefectul a declarat că nu se opune retrocedării în Corbu, dar „în ceea ce priveşte titlurile de proprietate pe această zonă, până când nu se face lumină, nu le voi semna". Până nu se clarifică ce arie aparţine comunei Săcele şi care Primăriei Corbu, aici nu se va acţiona. „Juridic se poate rezolva, dar toată lumea trebuie să vrea să coopereze şi să acţioneze ca la carte... Mai este un control efectuat tot de Corpul de Control al MAI şi aştept raportul (...)Dacă acele titluri au fost emise pe suprafeţele intabulate în fals, vor fi anulate sau, eventual, rectificate doar pe suprafeţele ce aparţin doar de Corbu. Dar, dacă s-au obţinut ilegal, sigur se va merge pe anularea lor", a concluzionat prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

În perioada imediat următoare se aşteaptă şi celălalt raport şi, în funcţie de concluzii, se va acţiona în consecinţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii