Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Strategia UE pentru regiunea Dunarii", un proiect greu de realizat

ro

11 Jun, 2010 03:02 992 Marime text
Câteva dintre temele de pe agenda parlamentarilor din Uniunea Europeană s-au dezbătut ieri la sediul partidului PNL, filiala Constanţa.

Subiectul discuţiei s-a numit „Strategia UE pentru regiunea Dunării" şi este un proiect de dezvoltare a oraşelor de pe malul Dunării. La eveniment au participat Ramona Mănescu, coordonator ALDE în Comisia pentru Dezvoltare Regională, şi Michael Threurer, vicepreşedintele „Forumului pentru Delta Dunării".

Potrivit celor declarate de Ramona Mănescu, printre acţiunile ce trebuie întreprinse pentru relansarea judeţelor dunărene se numără dezvoltarea oraşelor sărace şi implementarea unor proiecte care să aducă locuri de muncă în zonele respective. Aceste lucruri nu s-ar putea face fără sprijinul Austriei şi Germaniei, deoarece fondurile bugetare sunt insuficiente pentru finalizarea unui astfel de program. Şi Michael Threurer a luat cuvântul la întrunire, explicând că, prin această iniţiativă, se creează „o mare perspectivă de deschidere a căilor de comunicare inter-culturală şi de realizare a unei conexiuni între porturile Constanţa şi Rotterdam".

„Strategia UE pentru regiunea Dunării" a fost promovată la nivelul Uniunii Europene de către România şi Austria. În acest sens, s-a propus realizarea unor dezbateri în statele implicate în proiect.

Rezultatul consultărilor constă în elaborarea de către Comisia Europeană a unei sesiuni de comunicări legate de această problemă, dar şi a unui Plan de Acţiune. Strategia urmează să fie implementată începând din prima jumătate a anului 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii