Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea civilă iese în stradă de ziua primarului Mazăre ACIA - „Constanța, o junglă de beton în care vocea oamenilor obișnuiți nu mai este auzită“

ro

04 Jul, 2014 00:00 3513 Marime text
Asociația Constanța Ia Atitudine (ACIA) pregătește un miting inedit pentru a atrage atenția asupra problemelor orașului Constanța. Organizaţia non-guvernamentală îi invită pe cetăţeni la Caravana constănțenilor sâmbătă, 5 iulie, de ziua primarului Radu Mazăre. Manifestarea va începe la ora 12.00, în dreptul Primăriei Constanța. De acolo, se va deplasa pe următorul traseu: strada Traian, bulevardul Mamaia, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, bulevardul Lăpușneanu. Punctul final va fi Parcul Tăbăcărie, care, potrivit ACIA, riscă să dispară, încetul cu încetul, din cauza degradării. La eveniment vor participa membrii ACIA, reprezentanți ai elevilor, ai bicicliștilor, ai ONG-urilor de mediu.

„Ne vrem orașul înapoi!“


Reprezentanții societății civile susţin că vor protesta „față de prețul uriaș al gigacaloriei în municipiul Constanța, față de distrugerea spațiilor verzi și faţă de refuzul autorităților de a subvenționa cu 50% transportul în comun pentru elevi“, potrivit reprezentanţilor ACIA. De asemenea, se va trage un semnal de alarmă și în ceea ce privește finanţarea slabă a culturii și a obiectivelor culturale, dar și a lipsei pistelor de bicicliști. „Nu în ultimul rând, se va puncta starea jalnică în care se află sportul constănțean. Sportivii care vor participa la caravană spun că, odată cu celelalte neajunsuri ale orașului, au sesizat și ei faptul că nu își pot pune în practică stilul de viață sănătos!“, declară preşedintele ACIA, Andrei Popescu. „Orice metropolă are și latura ei de infrastructură sportivă care, în Constanta, lipseşte cu desăvârşire... Pe lângă lipsa pistelor de jogging și de ciclism, tragem un semnal de alarmă și vizavi de starea echipei de fotbal, a stadioanelor, a Sălii Sporturilor, care funcționează după standarde din secolul trecut... Ne cerem drepturile de cetăţeni ai acestui oraș“, se arată într-un comunicat al ACIA. La caravană vor participa, de asemenea, elevi și studenți din Constanţa, nemulţumiţi că transportul în comun din oraşul unde învaţă nu este subvenţionat pentru ei şi de faptul că nu s-a luat nicio măsură pentru schimbarea acestei stuaţii, în ciuda numeroaselor lor sesizări.

„Cadoul“ edilului-şef din partea ACIA


Caravana este organizată în data de 5 iulie, chiar de ziua de naștere a lui Radu Mazăre. „Orașul nostru a fost distrus după 14 ani de administrație Mazăre. Primarul de Mamaia, bucureștean de origine, a făcut din Constanța o junglă de beton în care vocea oamenilor obișnuiți nu mai este auzită. A venit și vremea noastră. Vrem să îi arătăm primarului că dorim să trăim într-un oraș normal, în care cultura să fie prețuită la adevărata valoare, în care să existe piste de biciclete, în care elevilor să li respecte dreptul de a avea reducere la transportul în comun, așa cum cere legea. Și mai vrem ceva: vrem o gigacalorie mai ieftină. Se poate!“, a declarat Andrei  Popescu, președintele ACIA.

„Va fi un protest pașnic și civilizat“


Potrivit reprezentanţilor ACIA, la eveniment şi-au anunţat participarea aproximativ 100 de persoane, care vor să atragă atenția asupra problemelor pe care le are municipiul Constanța, dar, cel mai important, vor să ajute la rezolvarea acestora. „Trăim într-un oraș ale cărui probleme au fost uitate de administrația locală. Vrem spații verzi, piste pentru bicicliști, vrem ca elevilor să le fie respectate drepturile. Numai împreună, în stradă, putem atrage atenția primarului Radu Mazăre asupra acestor probleme și numai așa le putem rezolva“, spune președintele ACIA. „Avem pregătite multe surprize. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care s-au săturat să trăiască în «Republica Mazăre», pe toți cei care vor o schimbare. Le garantăm tuturor că va fi un protest pașnic și civilizat“, a conchis Andrei Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii