Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindromul "Dutu" il urmareste pe Nicusor Constantinescu

ro

08 Mar, 2005 00:00 1010 Marime text

A innebunit lupu`

#Fara sa prezinte proba veritatii, presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu a lansat ieri, acuzatii politice grave la adresa prefectului judetului, Danut Culetu, deputatului Stelian Dutu si tuturor consilierilor ADA care au atacat in contencios administrativ constituirea Consiliului Judetean si alegerea conducerii acestei institutii * Lovit de mania persecutiei, Constantinescu considera ca prin metode neortodoxe, actualii guvernanti doresc sa schimbe votul democratic acordat de constanteni la alegerile locale din 2004 * "Invinuitii" ii inteleg temerile sefului CJC, dar considera ca legea trebuie respectata de toti, indiferent ca se numesc Mazare sau Constantinescu

Intors de la Bruxelles, de unde s-a lipit de un post de observator in cadrul Comitetului Regiunilor, presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu a lansat acuzatii grave reprezentantilor Aliantei Dreptate si Adevar. Supararea lui Constantinescu pe liberali si democrati vine in urma solicitarii acestora catre Instanta de anulare a hotararilor de constituire a Consiliului Judetean, de validare a consilierilor si alegere a presedintelui Constantinescu sivicepresedintelui Petre Stanca.In opinia lui Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al CJC, deputatul, Stelian Dutu este sursa tuturor nenorocirilor care s-au abatut in ultima vreme atat asupra institutiei cat si a persoanei sale. "Dutu i-a cerut lui Gabi Iordache sa atace in contencios constituirea CJC. Mi-a spus el mie, textual: <>. Ma mir ca si liberalii ii dau apa la moara lui Dutu", sustine seful Consiliului Judetean. El considera actiunea aliatilor drept una fara precedent, dupa 1989, prin care se incearca pe orice cale influentarea justitiei."Apreciem hotararea Tribunalului drept ilegala, in conditiile in care OG 35/2002, care completeaza legea 215, a administratiei publice locale stipuleaza ca hotararea privind constituirea Consiliilor locale si judetene nu poate fi atacata in contencios administrativ", a declamat Nicusor Constantinescu.Afirmatiile presedintelui CJC, au fost sustinute si de Gheorghe Mihaesi, fost membru PD si fost presedinte al CJ, care a anuntat ca s-a incercat fara succes recuzarea completului.Acuzatiile lui Constantinescu nu s-au limitat la simple presupuneri, el avansand ideea unui santaj al presedintelui completului de judecata, care a dat castig de cauza solicitarilor aliatilor in procesul intentat CJC. Constantinescu a afirmat ca detine informatii potrivit carora judecatorul Lucia Aurelia Pastila, ar fi fost amenintata. Precizam ca judecatoarea este sotia directorului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.In replica, Aurelia Pastila a refuzat sa comenteze acuzatiile presedintelui CJC, afirmand doar ca si-a facut numai datoria si a dat o solutie legala si temeinica in procesul intentat de consilierii democrati si liberali impotriva Consiliului Judetean.Si prefectul judetului a infirmat categoric declaratiile sefului CJC pe care l-a sfatuit sa renunte temporar la lecturi politiste sau SF-uri.Afirmatiile lui Constantinescu nu sunt sustinute nici de colegii din CJC, democratul Gabriel Iordache, catalogand prestatia lui Constantinescu drept o aberatie. "Nimic din ceea ce a spus presedintele CJC nu este adevarat, este doar o presupunere. Decizia atacarii in Instanta a hotararilor constituirii CJC a fost una luata dupa consultarea colegilor din Alianta", sustine Iordache.

Danut Culetu: "Sunt primul prefect care nu am intervenit pe langa magistrati"

Iesirile presedintelui Constantinescu au atins paroxismul in momentul in care l-a acuzat direct pe actualul reprezentant al Guvernului in teritoriu de tolerarea imixtiunii factorului politic in actul de justitie, dar si de interventii personale in acest sens:"Stau si ma intreb de ce prefectul Culetu nu reactioneaza la aceasta incalcare flagranta a legii. Cred, ca este primul prefect care-si permite sa dea ordine pe fata puterii judecatoresti, altfel nu-mi explic cum a putut afirma ca in patru luni de zile, prin mijloace democratice si politice, conducerea CJC va fi schimbata".Reprezentantul Guvernului in teritoriu apreciaza ca nu doreste sa se lanseze in polemici inutile si nici nu intentioneaza sa comenteze o decizie a unei instante. Totusi, Culetu tine sa-i aminteasca presedintelui CJC, ca el este primul prefect care si-a facut datoria si nu a dat nici macar un telefon unui judecator. In acest sens, prefectul este dispus sa faca publica si lista convorbirilor telefonice purtate de la instalarea in functie.

"Daca stranuta Dutu, raceste Constanta"

Vechile practici pesediste sunt servite la fileul noii puteri, de mintile intunecate ale fostilor activisti, in scop justificativ pentru neputinta lor. O dovada clara in acest sens, sunt acuzatiile aduse de Constantinescu fostului presedinte al CJC, Stelian Dutu.Fara a avea nici o dovada, fostul sef al consilierilor judeteni, se foloseste pentru a doua oara de functia ocupata in administratie pentru a-si rezolva problemele de ordin politic, unele dintre ele legate de dosarul Petrotrans. Dupa ce l-a actionat in instanta pe ministrul Economiei, Codrut Seres, de aceasta data, Nicusor Constantinescu a anuntat ca a dezlegat ghicitoarea si stie cu precizie cine i-a strecurat numele in acest caz. "Stelian Dutu se afla si la originea dosarului Petrotrans", sustine Constantinescu.Seful CJC care a desfasurat o ancheta pe cont propriu a ajuns la concluzia ca numirea intr-o functie de secretar de stat al unui apropiat al lui Dutu, recte, Nicky Buzdun, a contribuit la inscenarea asa zisei implicari in furtul de combustibili din reteaua Conpet -Petrotrans. Miza este in opinia lui Constantinescu dubla razbunare, pe de o parte pentru pierderea afacerii Aqualand 23 August, iar in cele din urma ranchiuna politica.Tot Stelian Dutu este vinovat si pentru controlul demarat in cadrul Inspectoratul Judetean de Politie, si pentru pensionarea chestorului Traian Jipa, si pentru schimbarea membrilor din CA al CNAPMC, samd. Pare-se ca in ultima vreme, Constantinescu sufera de sindromul "Dutu", care-l urmareste, pana-npanzele albe.In replica Dutu considera, ca Nicusor ar trebui sa "se grabeasca sa-si rezerve un sejur la spitalul din Sapoca, spre vindecare si impacare de sine".Pentru incurajare, Dutu le transmite presedintelui Constantinescu si primarului Mazare ca le va cere sa-si demonstreze acuzatiile grosolane in Instanta.

In loc de epilog

Catranit de toate problemele care l-au coplesit in ultimul timp, presedintele CJC a mai luat o gura de oxigen si a anuntat ca va merge pana la Curtea Constitutionala in procesul intentat de consilierii ADA. Si chiar daca nu va reusi sa demonstreze in fata Instantei ca este curat ca lacrima, Constantinescu spune ca-si va duce mandatul de presedinte pana la capat, pentru ca indiferent de incercarile politice ale aliatilor, PSD este un partid compact, care va reusi sa-si pastreze majoritatea in Consiliul Judetean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii