Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, despre eroii Revoluţiei din 1989

ro

24 Dec, 2018 00:00 1730 Marime text
1989 a însemnat pentru România şi pentru ţările din Europa Centrală şi de Est anul marii schimbări, tranziţia de la diversele tipuri de comunism la democraţie parlamentară făcându-se diferenţiat în fiecare stat în parte. Ziua de 22 decembrie 1989 reprezintă un moment unic şi definitoriu pentru istoria României, un moment cu însemnătate şi simbolistică aparte, reper al unui sfârşit şi totodată început ce stă sub semnul luptei, jertfei şi speranţei.
 
„De la independenţă la unitate şi apoi la libertate, marile deziderate ale României s-au realizat de cele mai multe ori cu sacrificii. De aceea, zilele de decembrie sunt închinate eroilor care, în urmă cu 29 de ani, au plătit cu viaţă şi moarte preţul suprem pentru a reda românilor o ţară demnă şi şansa unui viitor clădit pe respect faţă de tradiţiile ancestrale şi adevăratele valori democratice.
 
ALDE Constanţa susţine ideea că acele zile de decembrie 1989 au aşezat România în marea familie europeană, consacrând-o ca o naţiune care îmbrăţişează şi apără drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, ca un partener stabil şi credibil pentru toate statele care şi-au asumat principiile democraţiei. Impactul Revoluţiei asupra societăţii româneşti a fost atât de mare, încât, chiar şi după 29 de ani de la producerea evenimentelor, este greu de evaluat în ce măsură idealurile clamate în stradă şi materializate în documente programatice se regăsesc în totalitate în ceea ce s-a realizat ulterior.
 
În calitate de lider al ALDE Constanţa, doresc să exprim întreaga consideraţie faţă de eroii Revoluţiei Române şi să-mi îndrept gânduri frumoase de admiraţie, patriotism şi compasiune către toţi aceia care au suferit dureroase pierderi în ziua de 22 Decembrie 1989”, susţine, într-o declaraţie, senatorul Ion Popa, preşedinte interimar al ALDE Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii